Jenkei Dániel, 2022.08.23. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket szeptember utolsó napjaiban kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A csoport nem a legkönnyebb, de egyértelmű a vélekedés: kötelező a továbbjutás.

A LEN központjában a mögöttünk hagyott hétvégén sorsolták ki a vízilabda Bajnokok Ligája 2022/23-as idényének selejtezőcsoportjait. A Vasas vízilabdacsapata egy évtized után tér vissza a legrangosabb európai sorozatba, amelynek a főtáblájára feljutni is komoly kihívásnak ígérkezik.

Ami egyelőre biztos, hogy szeptember 29. és október 2. között Hollandiában kezdjük a selejtezőket, a csoportellenfelek pedig a román Steaua, a montenegrói Kotor, a bosnyák Szarajevó és a házigazda Het Ravijn lesznek.

Az öt csapatból kettő jut tovább egy újabb négycsapatos körbe, a második felvonásból is továbblépőkre pedig még egy oda-visszavágós párharc vár a BL-főtábláért.

 

 

Szlobodan Nikics, vezetőedző:

"​A lehetőségek közül talán ez lett a legnehezebb csoport. Két komoly ellenfelet látok, a Primorac egy fiatal, jugoszláv iskolát képviselő csapat, a Steaua pedig tavaly a BL-főtáblán szerepelt. Oda kell figyelni rájuk, de úgy gondolom, mindkét csapatnál jobbak vagyunk. Speciális helyzet lesz, hogy ezzel a négy meccsel kezdődik majd számunkra a szezon, de össze fogunk szépen állni addigra. Az elmúlt hetekben itthon készültünk, sok kondival és úszással, de mostantól már a taktikán, a védekezésen és az emberelőnyök gyakorlásán is lesz hangsúly. A jövő héten Szegedre megyünk edzőtáborozni, és elképzelhető, hogy később Athénba is ki tudunk menni kétkapuzni az Olympiakosszal és a Vouliagmenivel."

 

  

Erdélyi Balázs, csapatunk olimpiai bronzérmes játékosa:

"Első ránézésre két gyengébb és két erősebb ellenfél van ebben a csoportban, de bármi is a sorsolás, a szezon elején egyébként is oda kell figyelni, különösen a Bukarest ellen, amelyik egy masszív BL-együttes, de a Kotort sem szabad lebecsülni. Élesnek kell lennünk, nem csúszhatunk el semmin, de meg fogjuk oldani ezt. Keményen készülünk, most már mondhatom, hogy jönnek szép lassan az élvezetesebb edzések is, eddig az állóképességi feladatokon volt a hangsúly, de ez így van rendjén."

 


A csapat egyébként egyelőre még nem teljes kerettel készül, Drasko Brguljan és Braniszlav Mitrovics ezen a héten csatlakozik, Konarik Ákos és Szava Randjelovics pedig a spliti Európa-bajnokság után. Mai hír, hogy utóbbi játékos a szerb válogatott csapatkapitányaként vesz majd részt a tornán.


Hirdetések