B.V., 2022.08.08. | Kézilabda

Hétfőtől vasárnapig a felnőttekhez hasonlóan a Mátraházi Edzőtáborban dolgozott klubunk lány ifjúsági kézilabdacsapata is. A felkészülésről, valamint az idény céljairól a vezetőedzőt, Géber Zsoltot kérdeztük.

Természtesen a felnőttek mellett utánpótlás kézilabda-csapataink is már keményen készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra, az ifjúságiak az elmúlt héten Mátraházán vettek részt edzőtáborban. Az eddigi tapasztalatokról az együttes vezetőedzőjét, Géber Zsoltot kérdeztük.

Július utolsó hetében kezdtük a munkát, majd hétfőn érkeztünk Mátraházára. Az edzőtáborban alapvetően az általános erő-állóképesség fejlesztésen van a hangsúly, de természetesen labdázunk is, ügyességfejlesztési gyakorlatokat végzünk, valamint a korábban tanult taktikai elemeket ismételjük át, az új játékosok pedig most ismerik meg ezeket. És természetesen közben próbáljuk összerázni, összecsiszolni a társaságot.

 

 

A tréner elmondta, hogy a hétfői pihenőnap után a Fáy utcában folytatódik a felkészülés, majd még augusztusban egy körmérkőzéses orosházi torna is szerepel a programban. A bajnokság szeptember első hétvégéjén rajtol.

A főversenyünk az idén is az ifjúsági elsőosztály lesz, az előző idényhez képest mindenképpen szeretnénk előrelépni. Az NB II-ben jelentős átalakulás zajlik évről évre, ezért nehezebb megjósolni az erőviszonyokat, de ott egyébként is az a legfontosabb cél, hogy a gyerekek játszanak és rutint szerezzenek.


Hirdetések