B.V., 2022.08.02. | Kajak-kenu

Remekül szerepelt, két arany-, négy ezüst- és három bronzérmet nyert szakosztályunk a szegedi U23-as kajak-kenu magyar bajnokságon, amelyen a csapat valamennyi versenyzőjének volt része sikerélményben. Vezetőedzőnk, Kassai Álmos értékelt.

A múlt hét második felében tartották a szegedi Maty-éren az U23-as kajak-kenu magyar-bajnokságot, amelyen összesen kilenc Vasas-érem született. Ebből két arany: Szántó-Szabó Tamás K1 1000 méteren, Keresztes Kristóf, Kovács Gergő és Istenes Márton pedig kiegészülve a DVTK-s Orosz Ákossal pedig K4 200 méteren volt a legjobb.

- Alapvetően elégedett vagyok, talán érhettünk volna el kicsit jobb eredményeket is, de a felnőtt magyar bajnokság az igazán fontos verseny számunkra, egy évben belül nem lehet négyszer-ötször csúcsformába hozni a sportolókat, ráadásul ezt az idén már a válogatóversenyek és a korosztályos Eb előtt meg kellett tenni. Utána kaptak is néhány nap pihenőt, az U23-as magyar bajnokságra pedig komoly alapozásból érkeztek. Előzetesen tíz-tizenkét éremmel számoltunk, kilenc lett belőle, szerintem nem kell szégyenkezünk miatta – mondta el Kassai Álmos, a Vasas SC kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője.

 


Szántói-Szabó Tamás K1 1000 méteren győzött Forrás: MKKSZ

 

A szegedi viadalnak két versenyszámban volt különösen nagy tétje, azokban lehetett bekerülni a jövő évi Párizs-keretbe. Az ezer egyest Szántói-Szabó „munkából érkezve” is megnyerte, míg ötszáz párosban ezúttal nem volt esélyes vasasos-egység.

A tréner fontosnak tartja, hogy szinte csak egyesületi csapathajóval vett részt a klub az ob-n:

- A kétszázas négyest leszámítva házon belül oldottuk meg a négyesek összeállítását, így az összes versenyzőnknek volt sikerélménye. Nincs még egy ilyen U23-as csapat itthon, amely tíz versenyzőt vonultatott fel Szegeden, büszkék vagyunk arra, hogy meg tudjuk tartani ezeket a fiatalokat és ilyen remek együttesünk van.

 


Az kétszázas négyesek között háromnegyed részben Vasas-aranyérem született Forrás: MKKSZ

 

A vezetőedző elmondta az augusztusi felnőtt magyar bajnokságon két-három-négy éremmel és minél több döntős helyezéssel számol, míg a nem sokkal utána következő U23-as vb-n Szántói-Szabó Tamásnak paksi partnerével, Vajda Bencével szintén a dobogó lehet a célja K2 1000 méteren. Ő egyébként a minél sikeresebb felkészülés miatt az ob-ról hiányozni fog.

 

Vasas-érmek az U23-as kajak-kenu ob-n
Arany:
Szántói-Szabó Tamás - K1 1000 m
Keresztes Kristóf, Kovács Gergő, Istenes Márton - K4 200 m kiegészülve
Ezüst:
Tribol Bertalan, Tribol Bence - K2 1000 m
Keresztes Kristóf, Lászlófalvi Dominik - K2 200 m
Keresztes Kristóf, Kovács Gergő, Zöld Zoltán, Tribol Bertalan - K4 1000 m
Istenes Márton, Keresztes Kristóf, Kovács Gergő, Szántói-Szabó Tamás - K4 500 m
Bronz:
Keresztes Kristóf - K1 200 m
Ruzicska Péter, Steinbach Ferenc, Tribol Bence, Istenes Márton - K4 1000 m
Zöld Zoltán, Tribol Bence, Tribol Bertalan, Ruzicska Péter - K4 500 m

Hirdetések