B.V., 2022.07.22. | Kézilabda

Hétfőtől szerdáig a Fájdalom Ambulancián végzett biomechanikai felmérőkkel, csütörtökön pedig az első edzéssel kezdte meg közvetlen felkészülését a következő, NB I/B-s évadra női kézilabdacsapatunk. Természetesen nyári igazolásaink is csatlakoztak a kerethez.

Ismét edzésben a Vasas élvonaltól a tavasszal búcsúzó, a következő idényt azonban nagy célokkal váró, az első ízben tizenhat csapatos NB I/B-ben szereplő kézilabdacsapata. A lányok kéthetes személyre szabott munka után a héten belevágtak abba a közös programba, amely aztán a bajnoki startig vezet el (a nyitó fordulóban, szeptember első hétvégéjén a Kecskeméttel találkozik az együttes).

Az első nyári foglakozásokon – ahogyan azt korábbi, játékosmozgásról szóló beszámolónkból sejteni lehetett – hat új játékos (Bánhidi Barbara, Dombi Katalin, Domokos Dalma, Györfi Dóra, Kobela Tamara, Lengyel Eszter) csatlakozott a keret magjához.

 

 

Penszki Gergely vezetőedző így fogalmazott a felkészüléssel kapcsolatban a csütörtöki tréningen:

- Két hét differenciált és személyre szabott munka után találkoztunk, a héten már közösen edzünk a teljes csapattal. Sikerült egyben tartani a magot, ezen kívül hat erősítést jelentő játékos érkezik a kerethez. A csapatépítéshez mindig idő kell, az edzőtáborok, a külön programok és az edzések során is azon dolgozunk, hogy a korábbiakban már megszokott egységet tudjuk mutatni. Szokatlanul hosszú, harminc meccses bajnoki szezon vár ránk, állóképességgel, erővel, kiemelten mentális erővel bírnunk kell ezt, erre mind különösen nagy figyelmet fordítunk.”

 

 

Polgár-Veres Árpád, a Vasas SC sportszakmai elnökhelyettese a következő gondolatokat osztotta meg a következő idény kapcsán:

- Különleges helyzetben kezdi meg az új szezont kézilabdacsapatunk. Olyan bajnokságra kell készülni, amilyenben még nem volt része sem edzőnek, sem játékosnak, sem vezetőnek. Soha ennyi tétmérkőzés nem várt még ezekre a lányokra, és az erőviszonyok is nagyon kiegyenlítettnek tűnnek, így egészen biztosan kiélezett, küzdelmes meccsek várhatóak. Mindezek ellenére a csapattal és a szakvezetéssel közösen úgy állunk neki a versenynek, hogy tudjuk és ki is merjük mondani egymásnak, hogy a Vasas az egyik esélyese a bajnokságnak. A feltételrendszert is ennek megfelelően alakítottuk ki, és az NB I-es búcsú ellenére sikerült tovább erősíteniük a szakmai hátterünket. Döntő tényező lesz, hogy melyik csapat marad egységes és lesz képes jobban alkalmazkodni az új lebonyolítási rendhez. Mentálisan és fizikálisan is erősnek kell maradni, ennek kapcsán pedig nagyban támaszkodhatunk az évek óta az egyesülethez tartozó szakembereinkre és játékosainkra. Emellett pedig ne felejtsük el a bennünket körülvevő egyéb kihívásokat sem, hiszen velünk lesz továbbra is a koronavírus, és a sportműködést sem kímélő nehéz gazdasági helyzet. Ezen a nehezített pályán kell tehát bizonyítani és igazolni újfent, hogy a legmagasabb osztályban van a helyünk. Az újonnan érkezőknek külön sok sikert, és mindenkinek hajrá, Vasas! Várunk minden szurkolót és kézilabdaszeretőt a Sterbinszky-csarnokba!

 

 

A programban egyébként az elmúlt évekhez hasonlóan mátraházi edzőtábor is szerepel, valamint öt felkészülési mérkőzést is sikerült beiktatni az augusztusi menübe.

 

augusztus 6., 16.00: Vasas SC–Eger, Mátraháza
augusztus 12., 16.00: Vasas SC–MTK Budapest, Sterbinszky-csarnok
augusztus 16., 16.00: Vasas SC–Pénzügyőr, Sterbinszky-csarnok
augusztus 26., 16:00: Vasas SC–Vác, Sterbinszky-csarnok

 

A Vasas SC női kézilabdacsapatának kerete a 2022/23-as évadban:
Kapusok: Kurucz Annamária, Zsigmond Panna
Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara, Blaubacher Dóra, Böhm Nikolett, Dombi Katalin, Domokos Dalma, Gaschler Dominika, Györfi Dóra, Imrei Réka, Kobela Tamara, Lengyel Eszter, Nagy Zsuzsanna, Oláh Kyra, Pénzes Laura, Sárkány Petra, Speth Evelin, Szilovics Fanni
Szakmai stáb: Penszki Gergely (vezetőedző), Puskás Viktor (edző), Bakos István (kapusedző), Varga Dénes (erőnléti edző, masszőr), Battyányi Attila (masszőr), Páll Tibor (mérkőzéselemző), Venczkó Ferenc (technikai vezető)


Hirdetések