Jenkei Dániel, 2022.07.21. | Vívás

Szilágyi Áron vezérletével a döntőig menetelt a kairói világbajnokságon a férfi kardcsapat.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád alkotta magyar négyes szerdán Vietnám, majd Spanyolország ellen melegített, és jutott fel a nyolcas táblára a kairói világbajnokságon a férfi kardcsapatok küzdelmeiben.

Csütörtökön a negyeddöntős asszó a törökök ellen sem sikerült sokkal nehezebbre: Szilágyi Áront megszúrni is alig bírták az Eb-n nagy meglepetést okozó félholdasok, most így egy igazán sima mérkőzés végén 45-30 lett a vége a mieinknek.

Mondhatjuk, hogy itt kezdődött a vb a magyar csapatnak: az elődöntőben nagyot kellett fordítani az olaszok ellen a hajrában, de Szatmári és Szilágyi révén ez sikerült, így a magyar csapat a fináléban vívhatott, természetesen Korea ellen. A fiúk erre kis készültek már hónapok óta...

A 2019-es budapesti vb-vel ellentétben viszont most kevésbé sikerült izgalmasra a finálé, és ezt mi bántunk, hiszen a koreaiak az asszó közepén megléptek, és végül az előnyüket kényelmesen megtartva, 45-37-re nyertek.

Ezzel a magyar csapatnak a világbajnoki ezüstérem jutott, és bár a versenyzőink érthetően kissé szomorúan nyilatkoztak, hiszen hosszú ideje üldözik Koreát, azért a nyári mérleg, jelesül az Eb-arany és a vb-ezüst korántsem csalódást keltő kategória.

Klubunk klasszisa, Szilágyi Áron pedig összességben egy arannyal és egy ezüsttel tér haza a kairói világbajnokságról, ahol ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott.

 

(borítókép: FIE)


Hirdetések