Jenkei Dániel, 2022.07.20. | Vívás

Szilágyi Áron fantasztikus vb-címe után Katona Renátáért, Koch Mátéért és Nagy Dávidért is izgulhattunk a kairói egyéni főtáblás világbajnoki küzdelmekben.

Áron hétfői parádéja után kedden a férfi párbajtőrözők következtek, ahol Nagy Dávid sikeres selejtező után jutott a 64 közé, Koch Máté pedig a remek világranglista-helyezésének köszönhetően alapból itt kezdett.

Dávid az első asszójában sokáig tartotta a lépést az olimpiai bajnok japán Yamadával, de végül a nagyobb rutin győzött.

Máté viszont egy nagy fordítás után legyőzte amerikai ellenfelét, majd egy azerival is elbánt, és csak ezután jött a végállomás számára, immár a tizenhat között, szintén egy klasszis, az ukrán Reizlin ellen.

Halla Péter tanítványai ezzel a 11. és 51. helyen végeztek, és bár ez is szép helytállás, csapatban még bőven javíthatnak.

Női kard egyéniben Katona Renáta szintén szépen abszolválta a selejtezőt, a szerdai főtáblán viszont csak egy asszó jutott Dr. Boros György tanítványának, aki egy spanyol ellenféltől kapott ki 15-13-ra, s végzett így az 56. helyen.

Folytatás csütörtökön a férfi kardcsapat végjátékával, akik szerdán simán jutottak be bemelegítésként a legjobb nyolc közé, és a friss Európa-bajnok Szilágyi Áronék természetesen most is éremre törnek a négyesükkel.

 

(borítókép: FIE)


Hirdetések