B.V., 2022.06.29. | Klub

A Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Sportegyesületek Országos Szövetségével, valamint a Budapesti Honvéd, a BVSC- Zugló, a Ferencvárosi Torna Club, az MTK Budapest és az Újpesti Torna Egylet mellett a Vasas Sport Clubbal is az intézmény sportéletének fejlesztése érdekében.

Prof. dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora az együttműködési megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a rektori program egyik hangsúlyos pontja, hogy kiemelt prioritásként kezelik a hallgatók sportolási lehetőségeinek és körülményeinek fejlesztését. Hangsúlyozta: a sport és a felsőoktatás nem két különálló dolog, hiszen a tanulás mellett a szellemi frissesség akkor valósul meg, ha az testi frissességgel is párosul. Rektor úr célja egy fiatalos és sportos egyetem kialakítása. A tavasszal indult sportfejlesztési egyeztetések értelmében az egyetem rövid-, közép- és hosszú távú sportfejlesztéseket kíván megvalósítani annak érdekében, hogy az intézmény meglévő sporteredményeinek tükrében továbbfejlessze és megteremtse azokat a XXI. századhoz méltó feltételeket, melyekkel biztosítja az intézmény hallgatói részére a szabadidős, illetőleg versenyszerű sportolási lehetőségeket, a sportágválasztás sokszínűségét kínálva számukra. Prof. dr. Trócsányi László rektor ennek a célnak a megvalósítása érdekében kereste meg dr. Deutsch Tamást, a SOSZ elnökét.

 


A Vasas SC részéről Polgár-Veres Árpád, sportszakmáért felelős elnökhelyettes írta alá a megállapodást

 

A Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke kiemelte, hogy az egyetemi sport évtizedek óta az egyik legfontosabb erőforrása a magyar sportnak. Felidézte, hogy 91 éve a testnevelőtanárok első országos értekezletén hangzott el Szentgyörgyi Albert professzor azóta sokszor idézett mondása, miszerint a sport által tudjuk a legkönnyebben elsajátítani a legfontosabb polgári értékeket. Elmondta, hogy a megállapodás értelmében a Károli-egyetem önköltségi áron használhatja a klubok sportlétesítményeit, és az egyesületek sportszakembereket is az egyetem rendelkezésére bocsátanak.


Hirdetések