B.V., 2022.06.21. | Birkózás

Nagyon várt érmet hozott haza szabadfogásban Arszunkaev Musza a bukaresti kadet Európa-bajnokságról, amelyen öt vasasos versenyző indult. Ráadásul a kötöttfogásúak között szereplő Tótok Péternek sem hiányzott sok a dobogóhoz.

Vasárnap a szabadfogásúak 92 kg-os versenyében vasasos fiatalnak szurkolhattunk a bukaresti kadet birkózó Európa-bajnokságon. Arszukaev Musza ugyanis szombaton remek menetelést mutatott be. Közel került az aranyéremhez is, de a finálé végét török riválisa bírta jobban.

„Muszának elég rossz volt a sorsolása, mégis magabiztosan hozta a mérkőzéseket – kezdte az értékelést honlapunknak trénerünk, Bábszky Gergely, aki egyben a kadett szabadfogású válogatott edzője is. – Azeri versenyzőt múlt felül kezdésként tussal, majd a döntőbe jutásért az ukrán fiút is hasonlóképpen győzte le. Másnap a török ellen is jól betartotta a taktikát, sajnos az ellenfélnek volt egy kis bírói hátszele, majd a végén Musza hibázott, így minimális különbséggel vereséget szenvedett.”

Edzőnk kitért a többiek, azaz Tótok Péter, Baráth Károly, Gazdag Ádám és Busa Réka teljesítményére is.

„Tótok Peti jó formában volt, egy románt és egy törököt is legyőzött, az elődöntőben a grúz nagy falat volt, a bronzmeccsen pedig nagyot küzdött a moldávval, és csak minimális különbséggel maradt alul. A többiek az első körben búcsúztak, nekik még kell a nemzetközi rutin, reméljük, a közeljövő versenyei jobban fognak sikerülni. Összességében nagy öröm, hogy öt vasasos fiatal ott volt az Eb-n. Vártuk ezt az érmet, nagyon örülünk neki, nem is tudom, mikor volt legutóbb kadet-világversenyen dobogósa a szakosztálynak.”

 

 

(Kiemelt kép: UWW)


Hirdetések