Gy. Szabó Csilla, 2022.06.20. | Karate

A nagy érdeklődésre való tekintettel, új helyszínen kellett megrendezni karateszakosztályunk legutóbbi övvizsgáit, amelyen a fehértől a zöld övig terjedő korosztály adott számot a tudásáról. A későbbiek során, a nyári táborokban, a magasabb övfokozatúakra is sor kerül. Idősebb versenyzőink eközben egy szlovéniai versenyről tértek két éremmel haza.

Karatékáink nyári programjának egyik igen fontos eseménye volt a legfiatalabbak övvizsgája, amely időrendben megelőzte a nyári edzőtáborokat, illetve az utóbbikon tartandó magasabb övfokozatúak számára tartott vizsgákat. Ezeken minden sportolónk a Vasas karateszakosztályának stílusvezetője, Nánai Ferenc előtt számol be tudásáról. Június második szombatján az alacsonyabb fokozatú, a fehértől a zöld övig terjedő korosztály vizsgái zárultak nagyon sikeresen. A helyszín pedig a Vasas dojoja helyett, az újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tornacsarnoka volt, amelyben kényelmesen elfért a közel hatszáz fős esemény.

„Nem tagadom, örömmel tölt el bennünket, hogy mind a résztvevők, mind pedig az érdeklődő nézők számát illetően kinőttük a dojonkat – indokolta a váltás okát, Egri Tamás, aki nem csak tágas terei miatt választotta az alberfalvai oktatási intézményt, de azért is, mert szakosztályunknak van iskolai csoportja, amely amúgy is itt tartja edzéseit, s nem mellesleg a szakember is itt végezte tanulmányait. – Közel kétszáz vizsgázónk volt, valamennyien ügyesen és fegyelmezetten mutatták be az eddig tanultakat, ami azt bizonyítja, hogy edzőink kiváló munkát végeztek az év során. Kora reggeltől késő délutánig váltották egymást a csoportok, amelyeket a gyermekek tudásszintje alapján állítottunk össze. Nagyon sokat segítettek az idősebb, fekete és barnaöves versenyzőink a szervezésben, felkészítették és bemelegítették az apróságokat, valamint a nézőket is tájékoztatták az éppen zajló eseményekről. Utóbbiak nagy száma a koronavírus-járvány elmúlásának is köszönhető.”


Az övvizsga legszebb pillanatai, egyetlen fotón

 

A Vasas szakembere pillanatnyilag a szakosztály taglétszámának növelését tartja az egyik fontos feladatuknak. Ezen az úton volt fontos állomás a szombati népes övvizsga, ám Egri Tamás már most abban bízik, hogy ezt a csarnokot is hamarosan kinövik.

De idősebb versenyzőink sem unatkoztak, három karatékánk például Szlovéniában járt május végén, s két érmet is hozott a kiváló gyakorlási lehetőséget nyújtó viadalról. Sportolóink a környező országok hasonló korú versenyzőivel mérték össze tudásukat. A legeredményesebben Geréd-Király Tamás szerepelt, aki a felnőttek mezőnyében az első helyen végzett. Rajta kívül Sarkadi Sebestyén is érmet szerzett, ő az idősebbek, vagyis a tizennégy-tizenöt évesek között lett második.

Az olasz, macedón, osztrák, szlovák, szlovén, horvát, montenegrói és magyar versenyzők részvételével, Postojnában megrendezett viadal nagyon jó gyakorlási lehetőséget kínált a résztvevőknek, éppen ezért a Vasas SC sportolói is a tapasztalatszerzés céljával vágtak neki az utazásnak. Három karatékánk, Geréd-Király Tamás, Ádám Vivien és Sarkadi Sebestyén lépett tatamira, utóbbiak ráadásul két-két kategóriában, tehát nemcsak a sajátjukban (12-13), de az idősebbek, vagyis a 14-15 évesek mezőnyében is.

„Tamás régóta nem versenyzett már, ezért örülök, hogy ilyen jól szerepelt – értékelte sportolóink szlovéniai teljesítményét Egri Tamás, a Vasas SC karateszakosztályának igazgatója. – Két fiatalunk közül most Sebinek jött ki jobban a lépés, ő összesen öt meccset vívott és egy ötödik, valamint egy második helyezéssel gazdagodott. Vivien hatszor lépett tatamira és mindkét korosztályban ötödik lett. Neki most nem volt szerencséje, hiszen érmes is lehetett volna, de végül másképp alakult. Összességében azonban elégedett vagyok versenyzőinkkel, hiszen elsősorban a gyakorlás, a tapasztalatszerzés volt a célunk. Ez pedig maradéktalanul sikerült.”


Hirdetések