Jenkei Dániel, 2022.06.15. | Ökölvívás

Értékes helyezéseket értek el a Vasas-Süllős bokszolói a hagyományos nemzetközi Bornemissza-emlékversenyen.

Balogh József óriási fordítással nyerte meg Egerben a 71. Bornemissza Gergely Emlékverseny 92 kg-os döntőjét.

A harmadik menetben háromszor is számoltak a skót ellenfelére, majd végül beszüntették a meccset. Balogh ezzel a Vasas-Süllős egyetlen aranyérmét szerezte a rangos nemzetközi utánpótlásversenyen.

Vasasos bronzérmesből viszont négy is akadt: Gyenge Barbara 75 kg-ban, Sárközy Kevin 51 kg-ban, Kovács Kruzitó 57 kg-ban, míg Bari István 67 kg-ban állhatott fel a dobogóra. 

Meg kell még említeni rajtuk kívül Simon Salamon (60 kg) értékes ötödik helyezését is.


Régi Dániel vezetőedző így értékelt honlapunknak: - Szokás szerint egy nagyon jól szervezett eseményen vagyunk túl, szeretünk Egerbe járni erre a versenyre. Az idei Bornemissza rangjáról mindent elárul, hogy 10 európai ország mellett az amerikai kontinenst Kanada, míg Ázsiát Kazahsztán képviselte. Balogh Józseftől vártuk ezt az aranyérmet, de a döntő első menete után úgy tűnt, nem fog összejönni. Végül a folytatásban megmutatta, hogy fizikálisan és mentálisan is nagyon erős, és olyan hajrát mutatott be, amit a felnőtt Eb-n láttam a vasasos fiúk első meccsén. Büszkék vagyunk a többi helyezettünkre is, mindenki kitett magáért. Most kisebb versenyek következnek, a három ifi válogatottunk, Kovács, Balogh és Bari pedig Romániában folytatják a vb-felkészülést.


Hirdetések