B.V., 2022.06.02. | Röplabda

Nagyszerűen szerepelt a Vasas „A”, illetve „C” együttese is az U19-es korosztály békéscsabai hatos döntőjében. A két vezetőedző, Halász Márta és Kőnig Gábor értékelt.

Folytatták a remek sorozatukat fiatal röplabdázóink, és a hétvégén, Békéscsabán megrendezett U19-es országos döntőről is éremmel tértek haza, ráadásul ezúttal kettővel. A Halász Márta vezette Vasas SC „A” együttes a csoportkörben éppen a nagyok között induló, U17-es korú játékosokból álló Vasas SC „C”-t, valamint a Szegedet múlta felül. Az elődöntőben aztán magabiztosan győzték le a lányok a házigazdát, a fináléban azonban nem bírták az MTK Budapesttel.

A torna után így értékelt az együttes vezetőedzője: „Ha az elején valaki azt mondja, hogy ez lesz a végeredmény, aláírtam volna az ezüstöt, de utólag sajnos van bennem hiányérzet. A Békéscsaba és a másik vasasos csapat ellen készültünk nagyon, hiszen a legnagyobb csatákat velük vívtuk a szezonban, de az MTK meglepett mindenkit. Erősödtek az Extraligában is szereplő játékosaikkal a döntőben, végül megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, sajnos a finálé nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A hétvégén az U21-es döntőben próbálunk revansot venni, a feladat, hogy teher nélkül, felszabadultan játszunk.”

 

 

A Kőnig Gábor által irányított Vasas „C” az U17-es döntő után újabb éremmel lett gazdagabb, miután a Szegedet, az UTE-t és a Békéscsabát is felülmúlta, csak a másik Vasassal, illetve az elődöntőben a későbbi győztes MTK Budapesttel szemben maradt alul.

A vezetőedző elégedetten nyilatkozott a döntőről: Ha két héttel ezelőtt, az U17-es döntőn hasonló szinten játszunk, úgy gondolom, közelebb lettünk volna az aranyéremhez. Ezen a hétvégén jobban röplabdáztunk, remekül sikerült a kezdés a Vasas „A” elleni közönségszórakoztató mérkőzésen, az jó lendületet adott a folytatásra, és onnantól kezdve az egyetlen vesztes mérkőzésünkön, a bajnokcsapat ellen sem játszottunk alárendelt szerepet, a másik három találkozón magabiztosan győztünk. Fiatalabb együttesként mindig jó érmet nyerni, nem is kérdés, hogy a jövőt építjük ezzel a garnitúrával.”

 

A Vasas eredményei az U19-es bajnoki döntőn:
Csoportmérkőzések: Vasas SC „A”–Vasas SC „C” 3:2, Vasas SC „C”–Szegedi RSE 3:2, Vasas SC „A”–Szegedi RSE 3:0
Keresztjáték: Vasas SC „C”–UTE 3:0
Elődöntő: Vasas SC „C”–MTK Budapest 0:3, Vasas SC „A”–BRSE 3:0
A 3. helyért: Vasas SC „C”–BRSE 3:0
Döntő: Vasas SC „A”–MTK Budapest 1:3

Hirdetések