B.V., 2022.06.01. | Birkózás

Az U20-as női és szabadfogású magyar bajnokságon a legjobbak között voltak, a serdülő szabadfogású csapatbajnokságon bronzérmesek lettek versenyzőink. Baráth Károly kiharcolta az U17-es szabadfogású válogatottságot, Tótok Péter pedig bronzéremmel tért haza Moldovában.

Roppant sűrű, de egyben rendkívül sikeres hétvégét zártak fiatal birkózóink. A Tatabányán rendezett junior szabadfogású és női országos bajnokságon a fiúk az első, a lányok pedig a második helyet szerezték meg a csapatpontversenyben. Aranyérmet nyert Pók Karolina és Rosz Roland Bendegúz, ezüst került Arszunkaev Musza, Ubornyák Csaba és Gaál Henrietta nyakába, valamint bronzzal térhetett haza Busa Réka, Fábián András és Zimonyi Barna.

 

 

Remekeltek versenyzőink a Kruj Iván Sportcsarnokban rendezett serdülő szabadfogású csapatbajnokságon is. A mieink (Fehér Lóránt, Vékás Kovács Vendel, Cser Dániel, Cser Dávid, Arszunkaev Ahmad, Farnadi Mátyás, Balázs Péter, Tóvölgyi-Krump Marcell, Láng Vince, Nagy Máté) a 16 közé jutásért a Csepelt győzték le 29:14-re, a 8 közé kerülésért pedig a Tatabányánál bizonyultak jobbnak 34:10-re. A negyeddöntőben aztán újabb siker következett az Eger ellen, a fináléba kerülésért hatalmas csatában maradtak alul a fiúk a későbbi győztes ESMTK-val szemben. A két újabb győzelem – a Kiskunfélegyháza és az FTC ellen – azonban azt jelentette, hogy egy bravúros bronzérem született.

 

 

Szintén örömteli hír, hogy Baráth Károly kiváló birkózással nyerte meg az U17-es szabadfogású válogatottságért kiírt két győzelemig tartó párharcot Lengyel Lászlóval szemben, így ő képviselheti a magyar színeket az Európa-bajnokságon.

Tótok Péter pedig a moldovai U17-es nemzetközi csapatviadalon vett részt a KIMBA-csapattal, miután a bronzmeccsen legyőzték a görögöket.

 


Hirdetések