B.V., 2022.05.24. | Birkózás

A hét vasasos versenyző közül hat is dobogóra állhatott a hétvégi, Püspökladányban rendezett kadet kötöttfogású magyar bajnokságon, ami első helyezést ért a csapatpontversenyben. Edzőnk, Wöller Ákos értékelt.

A szabadfogású után kadet kötöttfogású országos birkozóbajnokságon is a Vasas versenyzői voltak a legeredményesebbek. A Püspökladányban rendezett viadalon – amelyen a válogatottságért is küzdöttek a fiatalok – százhét birkózó mérlegelt szombaton.

 

 

A hét vasasos fiúból hat is dobogóra állhatott, ami a csapatpontverseny első helyére repítette szakosztályunkat. Az egyetlen piros-kék győzelem Baráth Károly (51 kg) nevéhez fűződik.

„Kevesebb versenyzővel vettünk részt, mint a szabadfogású országos bajnokságon, mert a mieink közül sokaknak nem kedvez a kötöttfogás, és nem is nagyon szeretik – mondta az újabb nagyszerúen sikerült hétvége után honlapunknak Wöller Ákos edző. – Mégis kimagasló eredményeket értünk el, megmondom őszintén, nem számítottam ennyire jó szereplésre. Mindenki kihozta magából a maximumot, az egész csapatot ki lehet emelni, egységesen teljesítettek jól a srácok. Hozzátenném, hogy az 51 kilogrammos súlycsoportú Tótok Péter ezúttal az 55 kilósok között indult, hogy még jobban fel tudjon készülni a közelgő korosztályos Európa-bajnokságra, és közben így is ezüstérmes lett.”

A Vasas érmesei a kadet kötöttfogású magyar bajnokságon:
1. Baráth Károly (51 kg)
2. Arszunkaev Ahmad (51 kg)
2. Arszunkaev Musza (92 kg)
2. Tótok Péter (55 kg)
3. Adelmann Márk (65 kg)
3. Nagy Máté (110 kg)

Hirdetések