Jenkei Dániel, 2022.05.24. | Vízilabda

A Vasas SC gyermekcsapata minden előzetes várakozást felülmúlva negyedik helyen zárta az országos bajnokságot.

Remek játékkal, elsősorban a második negyedben mutatott teljesítménnyel megnyerte Kovács Róbert együttese a pénteki kulcsmeccset, a Szeged elleni negyeddöntőt a gyermekbajnokság végjátékában.
 
Ezt követően a szolnoki Final8 számunkra tényleg jutalomjáték volt, két bivalyerős ellenféllel szemben.
 
A mieinket dicséri, hogy a későbbi bajnok UVSE ellen az első negyed után még vezettünk, és a Fradi elleni bronzmeccsen is remekül sikerült helytállni.
 
Összességében így negyedik hely jutott a fiúknak, ami minden előzetes várakozást felülmúlt.
 

Kovács Róbert vezetőedzőt kértük értékelésre:

Nyilván a sorsolásnak is köszönhető, hogy sanszunk nyílt a négy közé jutásra, de az nagy büszkeség, hogy a fiúk nem ijedtek meg a lehetőségtől és a különleges hangulattól, így sikerült megnyernünk a Szeged elleni ki-ki meccset. Csapatként remekül működtünk, de most nagyon kellettek a kiemelkedő egyéni teljesítmények is. Arra pedig talán még büszkébb vagyok, hogy ezután az elődöntőben és a döntőben is remekül helytálltunk. Voltak félelmeim, hogy bele fogunk szaladni nagyobb vereségekbe ilyen erős ellenfelekkel szemben, de mind az UVSE, mind a Fradi ellen jó játékot mutattunk, és a szakmától is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Maximum azt sajnálom kicsit, hogy fegyelmezetlenségek miatt több kulcsemberünket is elvesztettük, így szó szerint elfogytunk a meccsek végére. Ha ez nincs, talán még szorosabbá tudtuk volna tenni. Összességében nagyon elégedett és büszke vagyok, nagyon komoly utat tettünk meg a szezon során, a négy közé jutás pedig minden előzetes várakozást felülmúlt. Gratulálok a srácoknak, köszönöm a kollégáknak, hogy mindig lehetett rájuk számítani, a klubnak, vezetőségnek, a szülőknek, és mindenkinek, aki segített minket a szezon során. Az UVSE-nek pedig gratulálok a megérdemelt bajnoki címhez!
 
 
(borítókép: Derencsényi István)
 
BENU Országos Fiú Gyermek Bajnokság, végeredmény
1. UVSE
2. KSI
3. FTC
4. Vasas SC
5. OSC
6. BVSC
7. Szeged
8. Szolnok
Negyeddöntő:
Vasas SC-Szegedi Vízipóló Suli 13-12 (4-5, 5-2, 3-3, 1-2)


Gólszerzők: Nagy L. 5, Pozvai 3, Szabó D. 2, Hargitai, Demény, Haupert, illetve Gedra 5, Oláh 3, Pörge R. 2, Laila, Juhász B.
Elődöntő:
UVSE I-Vasas SC 15-8 (3-4, 6-2, 4-0, 2-2)


Gólszerzők: Jámbor 4, Pintér 3, Héder 2, Orbán 2, Szalay Bobrovniczky, Medve, Kovács A., Guba, illetve Demény 3, Haupert 2, Nagy L. 2, Szabó D.
Bronzmeccs:
Vasas SC-FTC Telekom 5-11 (3-4, 0-4, 1-2, 1-1)


Gólszerzők: Nagy L. 2, Demény, Pozvai, Bánhegyi, illetve Paján 6, Kárász, Varga-Pergel, Matthews, Kovács M., Szöllősi

Hirdetések