B.V., 2022.05.17. | Röplabda

A hétvégén Békéscsabán tartották az U17-es korosztály országos hatos döntőjét, amelyen csapatunk a házigazda mögött második lett. A vezetőedzőt, Kőnig Gábort kérdeztük.

A legnagyobb riválisnak számító Békéscsaba otthonában tartották az U17-es leány röplabdabajnokság idei hatos döntőjét, amelynek természetesen csapatunk is résztvevője volt. A pénteki csoportmérkőzések során sem a Gödöllő, sem pedig az UTE nem okozott gondot a lányoknak, a szombati elődöntőben pedig a gödöllőiek újbóli legyőzése is simán ment, játszmaveszteség nélkül lett finalista a csapat.

Az igazán nagy feladatot a döntő jelentette, amelyben – ahogyan az várható volt – a BRSE várt a mieinkre. A fordulatos találkozó végén a hazaiak örülhettek, miután 15:6-ra megnyerték a döntő játszmát, a Vasas-játékosok nyakába pedig ezüstérem került.

 

 

„Eléggé komplikált hétvégén vagyunk túl. A torna egyik esélyeseként érkeztünk Békéscsabára, nem is volt meglepetés, hogy a hazaiakkal játszottuk a döntőt, az addig vezető úton nem játszottunk igazán jó meccseket, ezért vasárnapra nem tudtunk igazán felpörögni. Szépen csillog az ezüst is természetesen, de azért kicsit csalódott vagyok, mert nem úgy játszottunk a fináléban, ahogyan tudunk. Nem felszabadultan, inkább görcsösen röplabdáztak a lányok, túl nagy terhet helyeztek saját magukra, ezt pedig hazai pályán, a jó erőkből álló Békéscsaba kihasználta. Ami a teljes szezont illeti, továbbra is lépésről lépésre fejlődünk, ennek a csapatnak, illetve az egész Vasas-utánpótlásnak az elsődleges célja, hogy minél több játékost neveljünk a klubnak, illetve a magyar röplabdának. A lányok minden elismerést megérdemelnek, hiszen nem csak klubszinten, hanem a korosztályos válogatottban is szépen helyt állnak. Azt tudom mondani, jó úton halad az utánpótlásunk, bízom benne, hogy a mostani játékosaink közül pár éven belül sokan bemutatkoznak a felnőttek között – értékelte a hétvégi döntőt, illetve a teljes szezont Kőnig Gábor, az U17-es csapat vezetőedzője, aki klubunk utánpótlás szakmai igazgatója is egyben.

A Vasas eredményei az U17-es bajnoki döntőn:
Csoportmérkőzések: Vasas SC–Gödöllő 3:0, Vasas SC–UTE 3:0
Elődöntő: Vasas SC–Gödöllő 3:0
Döntő: BRSE–Vasas SC 3:2

Hirdetések