B.V., 2022.05.17. | Birkózás

Remek hétvégét zártak fiatal versenyzőink, a bukaresti kadet-, valamint a poreci junior nemzetközi versenyen is született vasasos siker, miközben a legkisebbek az ESMTK versenyén bizonyíthattak.

Sűrű napok vannak fiatal birkózóink mögött, akik több helyen is versenyeztek a múlt hét végén. Kadetkorú sportolóink Bukarestben vettek részt nemzetközi megméretésen, méghozzá igen eredményesen tették ezt: Arszunkaev Musza (92 kg, szabadfogás) arany-, Busa Réka (72 kg) és Baráth Károly (51 kg, szabadfogás) pedig ezüstéremmel térhetett haza.

„Karcsi a döntőben pont egy magyar sráctól kapott ki, a döntőben, akit korábban a magyar bajnokságon magbiztosan legyőzött. A két kilós súlyengedmény ugyan az ellenfelének kedvezett, de még így is meglehetett volna az aranyérem, csak sajnos belehibázott. Réka, ha kicsit jobb állapotban van, szintén lehetett volna aranyérmes. Az első napon magabiztosan jutott a döntőbe, amelyben egy nála nagyobb súlyú német lánytól kapott ki. Muszának nem igazán volt ezúttal ellenfele, mindenkit technikai tussal múlt felül, a legerősebb ellenfele a moldáv fiú volt, de őt is meggyőző teljesítménnyel múlta felül. A szereplés az előttünk álló Európa- és világbajnoksággal kapcsolatban is bizakodásra ad okot, reméljük kitart addig a lendület, sőt egyre lendületesebbek lesznek a fiatalok – mondta el a viadal értékelésekor edzőnk, Bábszky Gergely.

 

 

Majd a többiekkel kapcsolatban hozzátette, hogy Tótok Péter (51 kg, kötöttfogás) akár döntőbe is juthatott volna, de sajnos csak egy mérkőzése volt, Gazdag Ádám (71 kg, szabadfogás) ügyes, kreatív versenyzőnek számít a súlycsoportjában, de a négy közé kerülésért hibázott, míg Adelman Márknak (65 kg, szabadfogás) egyelőre kicsit erős volt a nemzetközi mezőny.

A horvátországi Porecből is érkeztek jó hírek, miután az 50 kg-sok között érdekelt Gaál Henrietta nyakába ezüstérem került az ottani juniorviadalon, emellett pedig az ESMTK-ban rendezett gyermekgálán és diákversenyen is számos vasasos dobogós helyezés született.

 


Hirdetések