B.V., 2022.05.14. | Kézilabda

Az első negyedórában egyenrangú partnere volt csapatunk a bajnoki bronzérmes DVSC SCHAEFFLER-nek, utána viszont ellépett a rivális, és a végére tizenhét gólos különbséget épített ki az NB I 25. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 25. forduló

Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER 16–33 (9–14)

Vasas SC: Kurucz (kapus), Imrei, Pénzes 2, Kajdon 1, Faragó L. 3, Szilovics 1, Oláh K. 3. Cserék: Gercsó (kapus), M. Agbaba 4, Blaubacher 1, Kovács N. 1, Ács, Gaschler, Nagy Zs. Speth, Szatmári. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1


A szezon talán legjobb teljesítményét nyújtott a januári, debreceni mérkőzésen női kézilabdacsapatunk, akkor csupán két góllal maradt alul a bajnoki bronzérmes otthonában. Azóta kiderült, az évad elején kitűzött céljait már nem érheti el együttesünk, ettől függetlenül szombat délután arra készült, hogy megnehezíti az esélyesebb és rutinosabb rivális dolgát a Sterbinszky-csarnokban.

Ennek megfelelően indult a találkozó, negyed órányi játék után 5–5 állt az eredményjelzőn, ami azt mutatta, hogy az első perctől kezdve sikerült felvenni a DVSC tempóját. A folytatásban aztán több hiba csúszott a játékba, valamint a védekezés sem volt olyan fegyelmezett, mint az elején, így a vendégek a szünetre ötgólos előnyt építettek ki (9–14).

 

 

A folytatásban sajnos csak nőtt a különbség a két csapat között, és a sok pontatlanság miatt a végére egészen nagy lett, a hajdúságiak tizenhét gólos sikerrel térhettek haza a Fáy utcából (16–33). A találkozó után járt a taps a szurkolóknak, akik ezúttal is hatvan percen keresztül buzdították a lányokat.

ÉRTÉKELÉSEK

Penszki Gergely vezetőedző: „Az egyik célunk a mai mérkőzésen a múlt heti rossz kezdés kijavítása volt, és megmutatni, hogy tudunk mi normálisan mérkőzést indítani. Azt gondolom, ez sikerült, ezzel tartoztunk magunknak, a klubnak és a szurkolóknak is. A kihagyott hétméteres és az egy-két gyermeteg hiba miatt nem lett szorosabb az eredmény. Ami viszont bosszantó, hogy a második félidőben csak a szívünk volt a pályán, ész nélkül, fegyelmezetlenül játszottunk, ezt pedig megbosszulta az ellenfél a gyors indításokkal. Nehéz helyzetben vagyunk, a sorozatos kudarcok mellett nagyon nehéz felrázni a csapatot, és olyan hitben készülni a mérkőzésekre, mint a bajnokság elején.

Nagy Zsuzsanna: „Szerintem is jól játszottunk az első félidőben. Utána nagyon fegyelmezetlenek, ami megmutatkozott az eladott labdákban, a védekezési hibákban és a kihagyott ziccerekben is. Mindent megteszünk, hogy az utolsó fordulóra mindenben javuljunk, és a jövő héten jól tudjuk zárni a szezont.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Jövő szombaton, az NB I utolsó fordulójában 17 órától a Siófokot fogadja csapatunk a Fáy utcában.


Hirdetések