Jenkei András, 2022.05.13. | Atlétika

A Puskás Ferenc Stadion környékén rendezte meg a MASZ a 2022. évi félmaratoni Magyar Bajnokságot, amelyen a Vasast Jenkei Péter és Balázs Levente képviselte.

Már a 2023-ban Budapesten megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokságra történő technikai felkészülés jegyében szervezte meg az Atlétikai Szövetség ezt a versenyt is, a Puskás Ferenc Aréna körül illetve az egykori szoborparkban jelöltek ki egy 1515 méteres kört, amiből 14-et kellett teljesíteni az indulóknak.

Kiváló maratonistánk Jenkei Péter, a két héttel korábban balul sikerült hamburgi maratonnal, illetve az egy héttel korábban Pasaréten rendezett 10 000 méteres OB-val a háta mögött állt rajthoz az egyre melegedő időben (ami nem volt éppen ideális a 21 km-es táv szempontjából).

Egy ötfős boly, amelyben a Vasas versenyzője is haladt, viszonylag hamar ellépett a mezőnytől, egyértelművé téve, hogy a bajnoki érmek sorsa közöttük dől el. 15 km után éppen Jenkei Péter tempódiktálásának következtében három tagúra szűkült az élboly. Sajnos három kilométerrel a vége előtt riválisai pedig a vasasos futót szakították le, így végül Jenkei Péter az eredményhirdetéskor bronzérmet vehetett át az előtte végző  szekszárdi Szemerei Levente és a BEAC-os Farkas Dáriusz társaságában.

Eredmények:
Félmaraton Magyar Bajnokság 2022

férfiak:
  3. Jenkei Péter 1992        1:07:40
30. Balázs Levente 1985    1:18:53

fotó: Mérei László


Hirdetések