B.V., 2022.05.10. | Röplabda

Két Vasas-csapat is bejutott a hétvégén, a Folyondár utcában rendezett U13-as országos nyolcas döntőbe, amelyben Piros együttesünk aranyérmes lett, a Kék alakulat pedig a hetedik helyen zárt. Fazekas Szilvia edző és Kovács Andrea szakosztály-igazgató értékelt honlapunknak.

Nagy lehetőség előtt álltak U13-as röplabdacsapataink, hiszen hazai pályán vívhatták meg a nyolccsapatos országos döntőt. Hangsúlyozzuk, hogy két csapatról van szó, mivel a Vasas Piros mellett bravúrosan a Barhta Kristóf vezette Vasas Kék együttes is kiharcolta szezon során a döntős részvételi jogot, a hétvégi fináléban pedig a hetedik lett.

 


A Vasas Kék csapat is minden dicséretet megérdemel a szezon végén 

 

A Fazekas Szilvia által irányított Piros csapat pedig hibátlan maradt a két nap során. A csoportkörben a Vasas Kéket, a Gödöllőt és a Sümeget múlta felül, az elődöntőben a Békéscsabát, az aranycsatában pedig a legnagyobb riválisnak számító Nyíregyházát is legyőzte.

A bajnokcsapat vezetőedzője így értékelt honlapunknak: „Az első nap nem indult könnyen, de így is megnyertük mindhárom meccsünket, vasárnap pedig már lendületesebben játszottunk, a döntőben a Nyíregyháza ellen pedig tényleg kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a lányok. Azt láttam rajtuk, hogy nagyon jól érezték magukat, a hazai pálya mindig jelent egy kis stresszt, de vasárnapra ennek már nyoma sem volt. Az év elejéhez képest csapatszinten és egyénileg is sokat fejlődtünk, két januárban érkező játékosunk, Zsombók Anna és Zsombók Eszter beépítése jól sikerült. A második számú, Kék csapatunk is minden dicséretet megérdemel, nekik alapvetően a másodosztályban kellett volna indulniuk, ehhez képest remekül teljesítettek ebben a bajnokságban, fenomenális, amit elértek. Innen is gratulálok edzőjüknek, Bartha Kristófnak a remek munkához!”

 


A Vasas Piros csapat megnyerte az U13-as bajnokságot

 

Szakosztály-igazgatónk, Kovács Andrea is elégedetten nyilatkozott a remekül sikerült hétvégét követően: „A szakosztály életében fontos esemény volt a hazai rendezésű országos döntő, örömteli, hogy minden munkatársunk kivette a részét a szervezésből. Tavaly az U17-es finálénak adtunk otthont, amelyben két csapatunk érdekelt volt, most ugyanezt elmondhatjuk az U13-as korosztályról. Szeretünk eseményeket rendezni, jövőre is szeretnénk, ha lesz rá lehetőség, hiszen van egy olyan csarnokunk, amely erre tökéletesen alkalmas.”

Az U13-as leány röplabda országos döntő végeredménye:
1. Vasas Piros, 2. Nyíregyháza, 3. Gödöllő, 4. BRSE, 5. UTE, 6. MTK Budapest, 7. Vasas Kék, 8. Sümeg

Hirdetések