Jenkei Dániel, 2022.05.05. | Vízilabda

Remekelt a középszakaszban a Vasas SC serdülő vízilabdacsapata, de most jön a java: péntektől vasárnapig a szegedi nyolcasdöntőben dőlnek el a bajnoki helyezések.

A középszakasz záró felvonásában másfél hét alatt három mérkőzést játszott le Homonnai Dániel csapata az Országos Serdülő Bajnokságban.

A mieink először a BVSC-t verték 14-13-ra, majd a KSI-t 11-7-re (erről a találkozóról láthatunk képeket a galériában), végül pedig egygólos vereséget (11-10) szenvedtek az UVSE csapatától.

Mindez azt jelenti, hogy Ragács Benedekék a második helyen zárták a középszakaszt, így a szegedi nyolcas döntőt a hetedik helyezett Szolnok csapata ellen kezdik.

Erre a találkozóra pénteken kerül sor, és amennyiben sikerül győzni, a négy között az FTC-KSI csata nyertese várna ránk.


Homonnai Dániel vezetőedzőt kérdeztük az elutazás előtti napon a várakozásairól:

- Ez az utolsó három meccs arra volt jó, hogy erős ellenfelek ellen gyakoroljunk, készüljünk taktikailag a nyolcas döntőre, és a folyamatos meccsterhelésnek köszönhetően formában maradjunk. Úgy érzem, ez sikerült is, kompletten és jól felkészülten utazunk Szegedre. Tavaly ugyanitt nem sikerült számunkra a bajnoki végjáték, de most már azt mondhatom, az egy évvel ezelőtti történésekből rengeteget tanultunk, és próbálunk sok mindent máshogy csinálni majd. Egyelőre csak és kizárólag a Szolnok elleni negyeddöntővel foglalkozunk, ellenük kell megtenni a nagyon fontos első lépést a négy közé. Bár ebben a korosztályban is az az alapelv a Vasasnál, hogy elsősorban a jó játék és a fejlődés számít, de a szezon eddigi része alapján azért vannak elvárások, elsősorban saját magunkkal szemben. Nem szeretnék különösebb jóslatokba belemenni, de azt gondolom, ha kellően egyben leszünk, és jó játékot tudunk nyújtani, akkor van esélyünk az éremszerzésre. Elhinni, elkiabálni azonban semmit nem fogunk előre.

 

Serdülő Országos Final Eight, 2022. május 6-8. (helyszín: Szeged)
Negyeddöntők:

OSC-UVSE
FTC-KSI
Szeged-BVSC
Vasas SC-Szolnok

Hirdetések