Gy. Szabó Csilla, 2022.04.24. | Curling

Két győzelemmel és egy vereséggel, vagyis pozitív mérleggel várja a vegyes páros világbajnokság harmadik napját Svájcban a Szekeres Ildikó, Nagy György páros. A korábbi vb-ezüstérmes kettős igen összeszedetten és koncentráltan játszott eddigi mérkőzésein.

Jól kezdett a genfi világbajnokságon a Szekeres Ildikó, Nagy György vegyes páros. A Vasas sportolói szombaton játszották első csoportmérkőzésüket, mégpedig az ausztrál válogatott ellen. Rutinos duónk már az első endben vezetés szerzett, amelyet végig tartani tudott, a hatodik endben írt háromnak köszönhetően pedig ledolgozhatatlan előnyre tett szert, amelyen csak szépíteni tudtak az ausztrálok.

„Az első meccsen még volt bennünk némi izgalom, hiszen világbajnokságon vagyunk, ráadásul olimpikon kettős ellen kellett jégre lépni – értékelte az első két nap magyar eredményét Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának igazgatója, a Szekeres, Nagy duó egyik edzője. – Ennek ellenére párosunk nagyon jól koncentrált a feladatára, ennek is köszönheti a győzelmet. De ugyanezt tudom elmondani a vasárnap esti angolok elleni sikerről is. Máskülönben ilyen jó párost nem tudtunk volna legyőzni. De még nagyon messze van a sorozat vége, hétfőn új nap, új kihívás vár ránk. Meccsről meccsre haladunk, éppen ezért most kizárólag a spanyolok elleni hétfői találkozóra koncentrálunk”


Nagy György és Szekeres Ildikó tökéletes összhangban játszott a győztes meccseken.

 

Vasárnap két találkozó várt kettősünkre, előbb Németország, majd Anglia ellen. A délelőtti meccsen a harmadik end után még 3-2-re vezettünk, ám a negyedikben négyet írtak ellenünk a németek, amit a szünet után nem tudtunk már ledolgozni, s így vereséget szenvedtünk.

Az esti, Anglia elleni meccsen viszont fergetegesen kezdtek Szekers Ildikóék, három end alatt 5-0-ra húztak el, s a folytatásban is magabiztosan játszottak. S bár az angolok próbáltak fordítani, párosunk csak némi szépítést engedélyezett nekik.

„A harmadik meccsünkön, az ausztrálok elleni nyitótalálkozóhoz hasonlóan, az első perctől kezdve nagyon fókuszáltan játszottunk – idézte fel a vasárnap esti Anglia elleni találkozót Szekeres Ildikó. – Gyorsan megtaláltuk a szükséges irányt és sebességet. És ami a legfontosabb, teljes összhangban tudtunk Gyurival együttműködni.”

Szenior világbajnokságon a férfi csapatok versengésében is Vasas egység képviseli a magyar színeket. Ők egy vereséggel és egy győzelemmel várják a hétfői folytatást.

Vegyes páros világbajnokság. A liga. Svájc (Genf)
Csoportmérkőzések:
Magyarország − Ausztrália 7-5 (2-0, 0-1, 0-1, 2-0, 0-1, 3-0, 0-2); Németország – Magyarország 10-4 (0-1, 2-0, 0-2, 4-0, 1-0, 0-1, 3-0); Magyarország – Anglia 8-6 (2-0, 2-0, 1-0, 0-2, 3-0, 0-3, 0-1).
Szenior férfi csapatvilágbajnokság. Svájc (Genf)
Csoportmérkőzések:
Magyarország – Írország 6-4 (0-1, 0-2, 1-0, 2-0, 0-1, 2-0, 1-0); Svájc – Magyarország 6-3 (2-0, 1-0, 0-1, 1-0, 0-1, 2-0, 0-1).

Fotók: WCF/Céline Stucki


Hirdetések