2022.04.21. | Klub

Még március hónap elején, Las Vegasban hunyt el klubunk egykori olimpiai bajnok tornásznője.

A mai világban már szinte elképzelhetetlen, mégis másfél hónap késéssel jutott el Magyarországra korábbi olimpiai bajnok tornászunk, Korondi Margit halálhíre, aki hosszú ideje az USA-ban élt.

Múlt hét folyamán érkezett egy telefonhívás a Vasas Sport Clubhoz a hírről, de utána napokig nem kaptunk megerősítést sem a családtól, sem a magyar sportélet érintettjeitől.

A Magyar Olimpiai Bizottság azonban ma közzétette, hogy életének 89. évében, március hónap elején elhunyt a korábbi tornászklasszis.

Korondi Margit a Vasas SC versenyzőjeként összesen nyolc olimpiai érmet szerzett: 2-2 aranyat és ezüstöt, illetve 4 bronzot.

Édesapja, a tornaedző Korondi (Kronstein) Ferenc volt az első mestere.

1952-ben Helsinkiben a felemáskorláton diadalmaskodott, de az összetett csapatversenyben nagy bánatára be kellett érni az ezüsttel a szovjetek mögött.

Négy évvel később, Melbourne-ben a kéziszer csapat tagjaként ismét bajnok lett, de az összetett csapatversenyt a magyarok megint a dobogó második fokán fejezték be.

Az 1956-os forradalom leverése után az Egyesült Államokban telepedett le, edző, fogyókúrás tanfolyamok reklámarca, majd egyetemi oktató lett.

Nyugdíjasként Las Vegasban élt.

Nyugodjon békében, emlékét a Vasas család is megőrzi.

 

(borítókép: MTI)


Hirdetések