Gy. Szabó Csilla, 2022.04.14. | Kosárlabda

Ismét nagyon jól kezdtek akadémistáink a rájátszás BKG elleni párharcában, s ezúttal a meccs első félidejében kiharcolt előnyt meg is tudták tartani. Csapatunk nagyon jól védekezett, ennek köszönhető, hogy a szigetszentmiklósi Nagy Botond extrateljesítménye sem volt elég a vendégek győzelméhez. Folytatás vasárnap, idegenben.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. 1-8. helyért. 2. mérkőzés

Vasas Akadémia – BKG Príma Akadémia 81-70 (25-16, 20-10, 20-21, 16-23)

Vasas: Moravcsik (10/6), Medve (7/3), Boros (11/3), Radics, Bagó (18). Csere: Andrássy (12), Dormán (6), Kerkai (6/3), Sólyom (6/6), Farkas (2), Barócsi (3).

BKG: Nagy Benedek (10/6), Nagy Botond (26/15), Allen (17/3), Buzás (3/3), Lakatos. Csere: Ormai, Halász (9), Szeleczki (1), Reizer (4).


A rájátszás első párharcának nyitómeccsén, Szigetszentmiklóson elszenvedett hárompontos vereség láthatóan felpaprikázta akadémistáinkat, akik szinte repülőrajtot vettek a második találkozón. Bagó Martin sorozatban tíz pontot szerzett, amelyre a vendégek egyetlen kosárral tudtak válaszolni, 8-0-as állásnál. Csapatunk nagyon jól védekezett, a szigetszentmiklósiak távolról voltak kénytelenek próbálkozni, ami eleinte nem igazán sikerült nekik. Idővel azonban ők is bemelegedtek, s egyre pontosabban céloztak, ám akadémistáink védekezése is tovább erősödött, ami meg is hozta az eredményét, s tizennégy pontos előnyre tettek szert. A negyed végén ebből ugyan faragtak a vendégek, ám még így is kilencpontos maradt a vezetésünk.

A második negyed elején tíz pont körül stabilizálódott a két csapat közötti különbség. Bagó ekkor már tizennégy szerzett pontnál járt, de Boros Márk is igyekezett hozzá felzárkózni eredményességben. A negyed második felében tovább növeltük előnyünket, s a félidőre már 19 pontos vezetéssel vonulhattunk.

A szünetet követően szerencsére nem ismétlődött meg a vasárnapi koreográfia, most nemcsak tartani sikerült az előnyünket, de eleinte még növelni is. A negyed első kosarát Bagó szerezte, s ezzel túlléptük a húszpontos különbséget, Moravcsik Áron távolijának köszönhetően peidg a huszonhármat is elértük. A negyed végén azonban erősítettek a vendégek, s hibáinkat kihasználva tizennyolcra faragták hátrányukat.

Az utolsó negyedben faultokkal is sűrűn megtűzdelt kemény csata bontakozott ki, a 34. percben már csak tizenkét ponttal vezettünk. Ehhez azonban az is hozzájárult, hogy néhány támadásunkat alaposan elkönnyelmeskedtünk. Egy jókor jött Dormán Balázs kosár révén kicsit megnyugodhattunk, majd Andrássy Géza és Moravcsik kosaraival ismét biztonságosra nőtt az előnyünk. Ekkor már csak négy perc volt hátra. Akadémistáink ezúttal stabilan tartották a mérkőzés folyamán megszerzett előnyt, s magabiztosan nyerték a párharc második találkozóját, s így az összesítésben 1-1-re egyenlítettek.

A harmadik meccsre vasárnap, 17 órai kezdettel, Szigetszentmiklóson kerül sor.

A mérkőzés legjobbja Bagó Martin lett (VAL:28). 

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Az előző mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is megfelelő koncentrációval kezdtünk, most viszont ezt a figyelmet a második félidőben is sikerült megőrizni. Annak ellenére, hogy a BKG ekkor a nyomást is növelte rajtunk. Csapatként nagyon jó mentalitással léptünk pályára. Ezt kell tovább vinnünk a következő összecsapásokra.”

Bagó Martin, a Vasas Akadémia játékosa:

„Az előző meccset követően sikerült jól felkészülnünk a maira. A legfontosabb erényünk az volt, hogy nem sétáltunk bele ugyanabba a hibába, mint vasárnap. Végig koncentráltak tudtunk maradni és csapatként extrát nyújtottunk. Azt gondolom, hogy a mai napon mindenki kiadta magából azt, amire szükség van egy ilyen fontos párharc megnyeréséhez.”

Fotók: Bornyi Márton

 

 

 


Hirdetések