Jenkei Dániel, 2022.04.13. | Röplabda

Nem adta magát könnyen a Szent Benedek RA, de végül előnybe került az Extraliga-elődöntőben a Vasas Óbuda.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA-SZENT BENEDEK RA 3:2

(22, 23, -16, -20, 5)
Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Árpás

Vasas: Török 13, Kalicanin 13, Bannister 14, Boyko 17, Abdulazimova 8, Fábián 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Király-Tálas 3, Zernovic 4, Vezsenyi, Papp O. 1, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 

SZBRA: Bleicher 2, Savovic 12, Jimerson 16, Stijepic 14, Kiss G. 15, Koprivica 7. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 3, Vacsi 9, Lekic 1. Vezetőedző: Dejan Desnica 

A párharc állása: 1-0 a Vasas javára. 


Hosszú ideje nem láttuk a pályán kupagyőztes csapatunkat, amire egyébként görög vezetőedzőnk külön ki is tért a meccs utáni nyilatkozatában.

A visszatérés mindenesetre eleinte flottul zajlott, hiszen, ha nem is simán, de megnyertük az első két szettet a Szent Benedek elleni elődöntő nyitófelvonásán a Folyondárban.

Utána azonban a füredieké volt a következő (két) szó, és ezúttal a mi szempontunkból két elveszített játszma következett.

Ennek tükrében viszont csapatunk tartását mutatja, hogy a mindent eldöntő felvonásban csupán öt pontot engedélyeztünk Kiss Grétáéknak, ezzel 3:2-re megnyerve a meccset.

A minden eldöntő persze túlzás, hiszen egyelőre csak az első meccs ment le a három sikerig tartó párharcból, de az előny már nálunk van.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző a Vasas Óbuda honlapjának: - Először az Európai Röplabda Szövetségnek szeretném üzenni, hogy teljes képtelenség a rájátszás közepén, áprilisban U19-es Eb-selejtezőt tartani. Emiatt három hétig állt a bajnokság, és hiába voltunk mi a legjobb formában tavasszal, ezt most szinte nulláról kell mindent újra felépítenünk. Ez nem jó a sportágnak, az edzőknek, de főleg nem jó a játékosoknak, akiknek a válogatottak miatt így is hosszú a szezonjuk. Magáról a mérkőzésről csak annyit szeretnék mondani, hogy amellett, hogy örülünk, hogy mi jöttünk ki győztesen ebből a hullámvasútból, 21 blokkot még öt szett alatt sem lehet kapni. Sokszor türelmetlenek voltunk támadásban, ebben mindenképpen fejlődnünk kell, ha döntőbe szeretnénk jutni.
 


Hirdetések