Gy. Szabó Csilla, 2022.04.12. | Kosárlabda

A rájátszás utolsó párharcának első találkozóján végig vezetett a Győr, ám húsz másodperccel a meccs lefújása előtt Papp Klaudia révén akadémistáink kerültek előnybe. A vége mégis egypontos vereség lett, Milos Pavlovic szerint azonban tanítványai érdemelték volna a győzelmet. A szombati visszavágón, Pasaréten lehet majd javítani.

Tippmix NŐI NBI/A, rájátszás az 5-6. helyért. 1. mérkőzés
UNI Győr MÉLY-ÚT
− Vasas Akadémia 68-67 (23-13, 18-17, 17-21, 10-16)

Győr: Canada (9), Mompremier (18), Oroszova (9/3), Dubei (8/6), Dombai (7). Csere: Weninger (14/6), Török (2), Ruff-Nagy (1).

Vasas: Papp (16/6), Tóth (7), Bach (14/6), Madár E. (4), Salamon (2). Csere: Budácsik (4), Smailbegovic (2), Radócz (9/9), Szerencsés (4), Dúl, Pusztai (5/3), Madár K.


Óriási motivációt adott akadémistáinknak a Csata legyőzése, s mivel ezt két mérkőzés alatt tették, nem kerültek lépéshátrányba a győriekkel szemben, akik szintén a lehető leggyorsabban lezárták a TF elleni párharcot.

A mérkőzés a győri Oroszova hárompontosával indult, majd a következő kosarat is a házigazdák szerezték. Papp Klaudia pontos távolijának, és Madár Eszter kétpontosának köszönhetően azonban gyorsan egyenlítettünk. A negyedik percben Dia újabb hármasának köszönhetően lett ismét egyenlő az állás, ám ettől kezdve a vendéglátók kerültek előnybe, a negyedet tíz pontos vezetéssel zárták.

A következő játékrészben Bach Boglárka szerezte az első kosarat, amellyel hétpontra jöttünk vissza. Ezt a különbséget azonban nem sikerült csökkentenünk, a győriek biztosan tartották a vezetésüket. A játék képe a nagy szünet után sem változott, a 25. percet követően alakult ki a legnagyobb, tizenöt pontos hazai vezetés.  A harmadik negyed végén azonban Salamon Zsófia és Radócz Fanni sikeres hárompontosaira nem jött felelet és így hétpontos hátránnyal vártuk az utolsó játékrészt.

A hajrában Bach szerezte az első kosarat, s ezzel öt pontosra csökkent a hátrányunk. A győriek természetesen mindent megtettek azért, hogy növeljék előnyüket, ám ez csak ideig óráig sikerült. A 35. percben ismét Bach Bogi célzott jól, s már csak három pont volt a különbség. A 38. perc végén Tóth Orsolya labdát szerzett, majd ugyanezzel a lendülettel kosarat is dobott, egyetlen pontra felzárkóztatva csapatunkat.

Az utolsó perc izgalmai minden várakozást felülmúltak. Húsz másodperccel a találkozó vége előtt, Papp harcolt ki büntetőt, s mindkettőt biztosan értékesítve előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük. A mérkőzés folyamán először. Tíz másodperccel később Oroszova próbálkozott távolról, ám sikertelenül, így megmaradt a remény a győzelemre. Már csak nyolc másodperc volt hátra, amikor Dombai Réka javára ítéltek büntetőt a bírók, ő pedig mind a kettőt bedobta. Akadémistáinknak ekkor már nem maradt elég ideje az újabb fordításra, így a párharc első mérkőzését a győriek nyerték.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Szinte minden szempontból erősebb nálunk a győri együttes, most mégis mi voltunk a jobbak, győzelmet érdemeltünk volna. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ha otthon is hasonló erényeket tudunk megvillantani, akkor visszatérünk még Győrbe, a harmadik meccsre.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Szinte végig vezettek a győriek, ennek ellenére kezünkben volt a győzelem. Tavaly nem tudtuk megszerezni az ötödik helyet, most nagy lépést tehettünk volna efelé. De nem adjuk fel, szeretnénk otthon visszavágni és harmadik meccsre kényszeríteni ellenfelünket.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések