B.V., 2022.07.01. | Tehetségek

Új sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A vívó Domonkos Emeséről megtudhatjuk többek között, hogy olimpiai bajnok druszája miatt kezdett el vívni.


 

Tudtad-e, hogy hova vágyik leginkább Emese?

Emese nagyon szeret utazni, főleg a családjával, és különösen két város számít neki bakancslistás helynek: New York és Párizs. Szabadidejében sokat szokott futni, ilyenkor általában magával viszi a kutyáját is. Az iskolában pedig alapvetően humán beállítottságú, ezért az ehhez kapcsolódó dolgok foglalkoztatják igazán, de érdekli a divat világa is. 

 

VILLÁMKÉRDÉSEK EMESÉHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy repülőt.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Szász-Kovács Emesét, mert miatta kezdtem el vívni.



Erősség és gyengeség: jótékony izgulás és kicsit szétszórt időbeosztás

- Szerintem az erősségem, hogy alapvetően jó versenyzőtípus vagyok, jól tudok teljesíteni téthelyzetben. Szoktam izgulni, ami egyébként jól is jön néha, aztán amikor kezdődik a verseny, el is illan ez. A gyengeségem, hogy nem vagyok elég tudatos az időbeosztásban. Vidéki vagyok, az utazással töltött időt hatékonyabban is kihasználhatnám...

 

Edző és tanítványa: fontos a lelki kötődés is

Két éve, tizennégy évesen került hozzám, látszott rajta, hogy nagyon tehetséges, jó fizikai és versenyzői adottságai vannak. Viszont nagyon sokat kellett vele foglalkozni, abból a szempontból, hogy kialakuljon egy erős lelki kötődés, ezt a két év alatt nem volt egyszerű kiépíteni. Úgy kellett átvennem őt nevelőedzőjétől, hogy az eredményesség megmaradjon, és közben abba az irányba tereljem, amelybe én szeretném. Mostanra úgy érzem, ez sikerült – mondta el Emeséről edzője, Sárközi Gergely


Civilben -  idegen nyelvek és humántárgyak

Most vagyok tizedik osztályos a gimnáziumban, az idén angolból előrehozott érettségit tettem. Egyébként is érdekelnek a nyelvek és a humán tantárgyak, de még nem döntöttem el, hogy milyen irányba megyek tovább, illetve a vívás mellett mivel szeretnék majd foglalkozni.

 

SZAKSZEMMEL

Emese nevelőedzője, dr. Szepesi László ezt mondta el a fiatal sportolóról: 

Azon ritka versenyzők közé tartozik, akik maguktól előre elhatározták, hogy sportolók lesznek, ennek megfelelően pedig a vívásban maximális teljesítményt akart nyújtani. Elsősorban a küzdelem foghatta őt meg, mert rendkívül győzelemorientált egészen fiatal korától kezdve. Nagyon korán jöttek nála az aranyérmek, emlékszem, az ezüstnél mindig nagyon csalódott volt. Még azt tudom kiemelni, hogy mindig érdeklődő volt, az edzések során rendre kereste a taktikai és technikai megoldások gyökereit. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, a járvány első évében el volt keseredve, amikor betegség miatt nem tudott részt venni a versenyeken, örülök, hogy az idei események nagyon jól sikerültek neki.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések