B.V., 2022.06.21. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Cserfalvi Olaf egy jó értelemben vett csibész, akinek mindene az úszás.


 

Tudtad-e, hogy jó a stresszre egy kis boksz?

Olafnak valamennyi hobbija, illetve érdeklődési köre a sporthoz kapcsolódik. Négy éve egy barátja hatására próbálta ki a wakeboardot, amit azóta is nagyon szeret, és elég is jól is megy neki. Emellett otthon, Nyíregyházán bokszolni is szokott, amivel jól le tudja vezetni a stresszt, a fesztültséget. 
 

VILLÁMKÉRDÉSEK OLFAHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A telefonomat.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: A barátnőmet.



Erősség és gyengeség: sokat dolgozik, a versenyeken néha még izgul

- Ami az úszásnemeket illeti, az erősségem a pillangó és a hát, a gyorsot közepesnek mondanám, mellúszásban pedig gyengébbnek tartom magam. Úgy gondolom, hogy elég jól edzek, szoktam bírni a terhelést, ezzel soha nem is volt probléma. A versenyeken viszont elég izgulós vagyok, de ahogyan egyre több versenyen indulok majd, ez biztosan javulni fog. 

 

Edző és tanítványa: kell a csibészség is

 Olaf a 2019-es nyári serdülőbajnokság után keresett fel édesapjával, hogy nálam szeretnék folytatni a munkát. Remek a munkamorálja, de szerencsére megvan benne a csibészség, a kellő lazaság, a versenysportban napi hat óra edzéssel nem is lehet ezt másképpen bírni. Olyan versenyző, akinél jó értelemben véve minden edzés vérre megy, Bujdosó Zsomborról húzzák magukkal az egész csapatot. Nem egyszerűen edző-versenyző kapcsolat van köztünk, mert egyben barátok és munkatársak is vagyunk - mondta el Lőrinczi György, Olaf edzője.


Civilben -  most még csak a versenyzés

Jövőre érettségizem, a tanulmányi eredményeimet most közepesnek mondanám. Szeretnék majd egyetemre menni, azt egyelőre nem tudom, hogy itthon vagy külföldön. Ami biztos, hogy a sportban szeretnék továbbtanulni, esetleg edzőként, de az még a távoli jövő, most még inkább a versenyzésre koncentrálok.

 

SZAKSZEMMEL

Sajgó László, a Miskolci VSI úszóedzője ezt mondta el Olafról:

- Nagyon régóta ismerem őt, amikor elkezdtem dolgozni Nyíregyházán Gyula Sándor mellett segédedzőként, akkor még ő is ott úszott. Gyorsan világossá vált, hogy jó értelemben vett csibész gyerekről beszélünk, aki nagyon jó versenyzőtípus és a legkiélezettebb helyzetekben is képes kihozni magából a legtöbbet. Azóta is figyelem a fejlődését, és úgy gondolom, Lőrinczi Györgynél a legjobb kezekben van. Nagyon jól tudja kezelni az ilyen típusú úszókat, biztos vagyok benne, hogy motiválják egymást, és hosszú távon is kamatozó lesz ez az edző-versenyző kapcsolat.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések