Gy. Szabó Csilla, 2022.04.02. | Kosárlabda

Nagyszerű támadójátékkal nyerte a Csata elleni párharc első mérkőzését idegenben, a Vasas Akadémia női élvonalbeli együttese. Az 5-8. helyért zajló playoff-összecsapást akár el is dönthetik kosárlabdázóink szerdán, Pasaréten.

NŐI NBI/A, rájátszás az 5-8. helyért. 1. mérkőzés
Ludovika-FCS Csata
− Vasas Akadémia 85-100 (24-14, 22-32, 19-26, 20-28)

Csata: Zele (11/3), Horváth (24/21), Lelik (18/12), Monet Dean (19/6), Hegedüs (13/3). Csere: Böröndy, Toman.

Vasas: Bach (10/3), Tóth (16/3), Budácsik (11), Madár E. (10/6), Papp (16/6). Csere: Smailbegovic (18/12), Pusztai (8), Radócz (8/6), Dúl (3/3), Madár K., Szerencsés.


A Szekszárd elleni vereséget követően az 5-8. helyért folytatta a rájátszást női élvonalbeli együttesünk, ellenfele pedig a Csata volt. A párharc első találkozójára a Ludovika Arénában került sor. A meccs a házigazdák kosarával indult, amelyre Papp Klaudia válaszolt, majd Madár Eszter sikeres távolija következett. Rögtön utána Bach Boglárka is feliratkozott a kosárszerzők sorába, mégpedig két eredményes büntetőjével, s máris öt ponttal vezettünk. A vendéglátók figyelme azonban nem lankadt, gyorsan egyenlítettek, majd 10 pontos előnyt szereztek a negyed végére.

A második negyed első kosarát is a ludovikások szerezték, ám ezt követően hosszú perceken keresztül sikertelenül támadtak. Nem így akadémistáink, akik Papp, Radócz Fanni, Tóth Orsolya és Bach révén kiegyenlítettek, majd Nadja Smailbegovic a vezetést is megszerezte (32-30). Nagy küzdelem bontakozott ki a két együttes között, és a félidőre 46-46-os döntetlennel vonultak.

A harmadik játékrész első felében a házigazdák vették át a vezetést, de négy pontnál jobban nem tudtak ellépni. Akadémistáink nagyszerű hajrával fordítottak és végül hat pontos előnnyel zárták a negyedet.

Smailbegovic tökéletes távolijának köszönhetően a negyedik negyedet már mi kezdtük jobban, megnyugtató 10 pontos előnyhöz jutva. A folytatásban sokáig maradt a hét-tíz pont körüli előnyünk, majd a 37. percben Bach két sikeres büntetőjével, Budácsik és Pusztai duplájával, valamint Tóth hárompontosával tizenkilenc pontos vezetéshez jutottunk (98-79). Ekkor már csak másfél perc volt hátra, így el is dőlt a találkozó sorsa.

Folytatás április 6-án, szerdán, 19.30-kor Pasaréten.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Két nagyszerű támadójátéknak lehettünk tanúi, amiben mi voltunk a jobbak. Annak kifejezetten örülök, hogy bár héttel kevesebb támadást vezettünk, mégis mi szereztünk több pontot. Ez azt bizonyítja, hogy jó döntéseket hoztunk és jó dobásokat vállaltunk el. De ez még csupán a párharc első meccse volt, tehát a félidőnél járunk. Minden megteszünk azért, hogy ne essünk ugyanabba a hibába, amibe tavaly. Akkor is a Csata ellen játszottunk a playoffban és megnyertük az első találkozót, végül mégis mi veszítettünk. Jót tett a mai mérkőzés az önbizalmunknak, de még egyszer nyernünk kell.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Ki-ki meccs volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, de még egyáltalán nincs vége a párharcnak. A második meccs ennél sokkal keményebb lesz.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések