B.V., 2022.03.26. | Kézilabda

A félidei nyolcgólos váci előny után nagyot küzdött csapatunk a második félidőben, végül azonban 38–32-re kikapott a kézilabda NB I 19. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 19. forduló

Vasas SC–Váci NKSE 32–38 (12–20)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Imrei 2, Agbaba 2, Pénzes, Faragó 5, Szilovics, Oláh 3. Cserék: Gercsó, Kurucz (kapusok), Szilovics 7, Kajdon 5, Kovács N. 3, Blaubacher 2, Speth 2, Ács 1, Nagy Zs., Szatmári. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4


A „bemelegítés” jól sikerült felnőtt kézilabdacsapatunk szombat délutáni NB I-es bajnokijára, hiszen az ifjúsági együttes a délelőtti mérkőzésen 35–30-ra legyőzte a Keleti csoportban negyedik helyen álló Vácot.

A „nagyok” is alaposan felkészültek az összecsapásra, amelynek az első percei jól alakultak, 4–2-re még a mieink vezettek. A vendégek azonban gyorsan kiegyenlítettek, és utána sajnos nagyon megállt csapatunk mind védekezésben, mind pedig támadásban (6–14). A második időkérés után a hét a hat elleni játékkal sikerült megállítani a különbség növekedését, ám így is Speth Evelin utolsó másodperces találata kellett ahhoz, hogy a szünetben „csak” nyolc legyen közte (12–20).

 

 

A folytatásban sikerült rendezni a sorokat, olyan játékot mutatott a csapat, mint amilyenre készült. Szűk tíz perccel a vége előtt támadhattunk a mínusz háromért is, ami tekintve a félidei nyolcgólos hátrányt bravúros, végül az utolsó percekben elkövetett hibák miatt 38–32-re nyert a Vác.

A mérkőzést követően így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Jól kezdtük a találkozót, ez megfelelő alaphangot adhatott volna, a második tíz percben viszont olyan hibákat követtünk el, amik semmilyen szinten nem megengedhetőek. A második félidőre jól összeszedtük magunkat, azt gondolom, sokkal több volt ebben. És azt még hozzátenném, hogy úgy érzem, nem mi hibáztunk a legtöbbet ezen a mérkőzésen…”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Csapatunk legközelebb pénteken lép pályára az NB I-ben a Mosonmagyaróvár vendégeként.


Hirdetések