Gy. Szabó Csilla, 2022.03.24. | Kosárlabda

A papírforma érvényesült Szekszárdon, akadémistáink nem tudtak meglepetést okozni a rájátszás első párharcában. Milos Pavlovic vezetőedző szerint bátrabban kellett volna az alapszakasz második helyezettje ellen pályára lépni.

NŐI NBI/A, rájátszás az 1-8. helyért. 1. mérkőzés
Atomerőmű KSC Szekszárd
−Vasas Akadémia 89-71 (25-15, 26-15, 16-22, 22-19)

Szekszárd: Studer (9/3), Mányoky (6), Friskovec (16/12), Goree (17), Milic (18). Csere: Morgan (8/6), Krnjic (10), Gereben (5), Bálint, Holcz, Horváth.

Vasas: Budácsik (10), Madár E. (8), Papp (5), Tóth (2), Pusztai. Csere: Bach (12/3), Szerencsés (10/6), Salamon (2), Smailbegovic (2), Radócz (9/3), Dúl (6/6), Madár K. (5/3).


Különösebb terhek nélkül látogatott Szekszárdra a hazai női élvonal második legerősebb csapatának otthonába a Vasas Akadémia együttese, hiszen már az is óriási eredmény volt, hogy a hetedikként biztosították helyüket a rájátszásban. Ám ez nem jelentette azt, hogy feltartott kézzel vágtak volna neki a találkozónak, amely előtt Milos Pavlovic vezetőedző hangsúlyozta, mint mindig, most is a győzelem reményében lépnek pályára. Az ellenfél erejétől függetlenül.

A találkozó ennek szellemében Vasas vezetéssel indult, Budácsik Dorottya szerezte az első kosarat, amelyre szinte azonnal válaszoltak a hazaiak, majd könyörtelen pontgyártásba kezdtek, s a harmadik perc végén már 8-2-re vezettek. Madár Eszter és Budácsik találataival két pontosra faragtuk a hátrányunkat, ám a szekszárdiak ismét rákapcsoltak, és a hatodik percre tizenegy pontosra növelték az előnyüket. Ekkor ismét Vasas percek következtek, Madár Eszter, Bach Boglárka és Salamon Zsófia találatainak köszönhetően három pontra zárkóztunk fel. Ám ismét jöttek a kemény szekszárdi rohamok, s végül tizenegypontos hátránnyal zártuk az első negyedet.


Bach Boglárka (balról) és Budácsik Dorottya kemény küzdelemben a palánk alatt

A második játékrészben a vendéglátók tovább növelték az előnyüket, amely a szünetre 21 pontosra duzzadt.

A pihenő után megváltozott a játék képe, akadémistáink fáradhatatlanul küzdöttek tovább, Bach, Szerencsés Tamara, Dúl Terka és Madár Katalin távolról is sikeresek voltak, s negyed végére 15 pontosra csökkent a hátrányunk.

A negyedik negyedet a házigazdák kezdték jobban, ám akadémistáink harci szelleme láthatóan nem hagyott alább, s a 33. percben, Szerencsés tökéletes távolijának köszönhetően tizenkét pontosra fogyott a hátrányunk. Ekkor a Szekszárd mestere érthetően azonnal időt is kért. Az Euro-kupás csapat játékosaink láthatón jót tett a röpke pihenő, akadémistáink lendületét viszont láthatóan megakasztotta. A házigazdák lassan, de biztosan ismét növelni kezdték előnyüket, Budácsik és Bach kosarainak köszönhetően azonban húsz pont alatt tudtuk tartani a különbséget.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem vagyok elégedett, de nem az eredmény miatt, hanem azért, mert kicsit bátortalanul játszottunk. Persze tudom, hogy a Szekszárd erős belső játékát nem tudjuk folyamatosan kivédekezni, sőt, még edzésen sem vagyunk képesek ugyanezt a keménységet imitálni. Annak viszont örülök, hogy a szünet után kicsit összekaptuk magunkat és a fiatalok éltek a lehetőséggel és felhozták a játékunkat.”

Dúl Terka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemhez. Sajnos nem tudtuk tartani a lépést a hazaiak fizikális játékával. A harmadik negyedre feljavultunk ugyan, de ezt követően már nem volt bennünk annyi energia, hogy szorosabbá tudjuk tenni a találkozót.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések