B.V., 2022.03.18. | Kézilabda

A jól sikerült első tizenöt perc után átvette az irányítást a Budaörs, és végül nyolc góllal győzte le együttesünket a női kézilabda NB I 18. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 18. forduló

Moyra-Budaörs Handball–Vasas SC 28–20 (13–9)

Vasas SC: Kurucz (kapus), Imrei 3, Agbaba 7, Faragó 1, Speth, Pénzes, Oláh 1. Cserék: Gercsó, Zsigmond (kapusok), Blaubacher 5, Kajdon 2, Szatmári 1, Ács, Kovács N., Gaschler, Nagy Zs. Vezetőedző: Penszki Gergely  
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/2


Kevesebb mint egy héttel a Szombathelyi elleni hazai vereség után ismét olyan találkozó várt női kézilabdacsapatunkra, amelyen a győzelem reményével léphetett pályára – már csak azért is bízhattunk ebben, mert a lányok az ősszel hazai pályán négy góllal legyőzték a Budaörs együttesét (28–24). Igaz, a szakmai stáb dolgát alaposan megnehezítette, hogy ezúttal nem számíthatott legeredményesebb átlövőnkre, Szilovics Fannira.

Így indult neki a csapat a meccsnek, amely nem kezdődött rosszul, szűk negyed óra után 6–4-re vezettek a mieink, és támadhatott a három gólos előnyért is. Ám közben zsinórban három hétméteres is kimaradt, s ez láthatóan megfogta a társaságot; olyannyira, hogy végül a budaörsiek zárták magabiztos, négygólos előnyben a félidőt.

 

 

A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, csupán egyszer sikerült háromra csökkenteni a különbséget, azt leszámítva kézben tartották a meccset. Csapatunkból Blaubacher Dóra és Marija Agbaba volt többnyire eredményes, ám így sem volt reális esély a felzárkózásra. Végül „nagyra nyílt az olló”, a Budaörs 28–20-szal tartotta otthon a két pontot.

A találkozó után így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Az első bő negyed órában szépen tartottuk a lépést, ám a három kihagyott hétméteresünk alapvetően megváltoztatott mindent, minket lehúzott, az ellenfelünket pedig felemelte. A második félidőben meghatározó volt a kapusok közötti különbség is. Az előző mérkőzéshez képest védekezésben valamelyest előreléptünk, támadásban viszont közel értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk.”

Együttesünk legközelebb jövő szombaton játszik az NB I-ben, akkor a Vác lesz az ellenfél a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések