Jenkei Dániel, 2022.03.17. | Birkózás

Remekül sikerült a plovdivi korosztályos kontinensviadal a Vasas SC versenyzője számára, aki a bronzérem birtokában felszabadultan készülhet a budapesti felnőtt Eb-re.

Elekes Emesének három mérkőzés jutott a plovdivi U23-as Eb-n.

Az első volt sok szempontból a vízválasztó, és mivel sikerült a német Lilly Schneidert 5-0-ra legyőznie, ez mindenképpen jól sikerült.

Utána a későbbi győztes lengyel Choluj következett, aki ezen a viadalon is bebizonyította, hogy más kategóriát képvisel. Emesének így másnapra a bronzmeccs jutott, amit remekül abszolvált, és 4-0-ra kerekedett felül a török Merve Pulon, így felállhatott a dobogóra.


Wöller Ákos tanítványa így nyilatkozott honlapunknak az eseményekről:

- Még mindig nehéz felfognom az egészet, elsősorban azt, hogy hat év után ismét ilyen eredményt tudtam elérni. Sok minden történt ez idő alatt, elég, ha csak az öt műtétemet említem… De úgy tűnik, megérte kitartani, és most különösen hálás vagyok a családomnak, az edzőimnek és a Vasasnak, hogy támogattak a nehéz időkben is. Amikor Plovdivban megláttam a sorsolást, tudtam, hogy az első meccsen győznöm kell, mert különben jó eséllyel véget ér számomra az Eb. A német ellen sikerült is kihoznom magamból, amit tudok, utána viszont a lengyel lány hozta a papírformát, és sajnos szinte meg sem tudtam fogni a meccsünk alatt. Másnap jött a bronzmeccs, engem pedig elkapott egy egyre erősödő betegség, de végül összekaptam magam, és a két passzív figyelmezetetés utáni kettő-nullás vezetésemnél egy mögékerüléssel tudtam bebiztosítani a harmadik helyemet. Sajnos a betegségem azóta is tart, de ettől függetlenül nagyon várom a budapesti felnőtt Eb-t, ahol szeretnék felszabadultan birkózni, és ha lehet, akkor meccset is nyerni. Ez lesz az első felnőtt világversenyem, ráadásul hazai szőnyegen, ami óriási lehetőség. A szüleimmel még nem beszéltük meg, hogy mennyire közelről szorítanak majd, mert igazság szerint sokszor akkor megy jobban a birkózás, ha nincsenek kint a versenyeimen.

 

(fotó: Magyar Birkózó Szövetség)


Hirdetések