B.V., 2022.03.12. | Kézilabda

A rossz kezdés után is megszerezhette volna a győzelmet női kézilabdacsapatunk a Szombathely ellen az NB I 17. fordulójában, de a sok hibával lejátszott végjátékot követően a vendégek örülhettek.

Női kézilabda NB I, 17. forduló

Vasas SC–Szombathelyi KKA 32–34 (15–17)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Kovács N., Pénzes 3, Faragó 2, Speth 3, Kajdon 4, Oláh 1. Cserék: Gercsó, Kurucz (kapusok), Szilovics 10, Imrei 5, Szatmári 3, Agbaba 1, Ács, Blaubacher, Nagy Zs. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3


Két héttel a Kisvárda elleni biztató idegenbeli teljesítmény után a Sterbinszky-csarnokban lépett pályára női kézilabdacsapatunk a 14. helyezett, közvetlen rivális Szombathelyi KKA ellen.

A találkozó előtt mind az edzők, mind pedig a játékosok a felszabadult játék fontosságát hangsúlyozták, ám a kezdés így sem sikerült jól: rengeteg volt a kapott gól szűk negyedóra után 12–7-re vezettek a vendégek. Penszki Gergely időkérése aztán láthatóan összerántotta a csapatot, amely két gólra zárkózott a szünet előtt (15–17).

 

 

Sikerült továbbvinni a folytatásra a jó játékot, a mieink átvették a mérkőzés irányítását, majd a vezetést is, a hajrára fordulva teljesen reálisnak látszott a két pont megszerzése. A végjátékot azonban – a kezdéshez hasonlóan – elrontotta együttesünk, a 31–29-es vezetést követően zsinórban négy gólt kapott, ez pedig végzetesnek bizonyult, a Szombathely 34–32-re győzött.  

A találkozót követően így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Úgy gondolom, két oka van, hogy elvesztettük a mérkőzést. Az egyik a hatvan percen keresztül nem működő védekezésünk, ennyi hibával és ilyen kevés megállító faulttal nem fogunk tudni nyerni, pláne, amikor ennyire kéne a győzelem... A második félidő elején tudtuk valamelyest megvalósítani azt, amit szerettünk volna, de aztán jött a végjáték, amikor elléphettünk volna, de ziccereket hibáztunk. Egy biztos, egy pillanatra sem adtuk fel, ezért dicséret illeti a lányokat, de sajnos láthattuk, hogy kevés, amikor csak küzdünk, és nem tudjuk a magunk javára fordítani a meccset.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Csapatunkra jövő héten is fontos találkozó vár, pénteken a Budaörs otthonában szerepel.


Hirdetések