Jenkei Dániel, 2022.03.02. | Vízilabda

Szentesen is nyert mindhárom korosztályos csapatunk, és az összesített eredményeik alapján a felsőházban vívják majd meg a középszakaszt.

Vasárnap Szentesen lezárult a kiemelt korosztályos bajnokságok első szakasza, a mieink hozták a kötelezőt az utolsó körben, hiszen mindhárom csapatunk győztesen hagyta el a medencét.

A tabellákra nézve azt láthatjuk, hogy Bóbis Máté ificsapata tíz győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel az ötödik helyen zárta az alapszakaszt.

Homonnai Dániel serdülőegyüttese 13-0-2 mérleggel a második lett, de érdekesség, hogy itt az első négy csapat (Szeged, Vasas, UVSE, BVSC) egyaránt 39 pontot szerzett az alapszakaszban, így igencsak kiélezett folytatásra van kilátás.

A Kovács Róbert által dirigált gyermekcsapatunk pedig 5-2-8 mérleggel a tízedik pozíciót foglalta el az alapszakasz zárásakor.

A három csapat összesítését tekintve a Vasas ötödik lett, így a mieink a felsőházban, a legerősebb csapatok ellen folytatják a bajnokságot.

A középszakaszban összesen hét fordulót rendeznek majd, és mindenki egyszer találkozik egymással. Vasasos csapataink március 6-án az UVSE vendégei lesznek elsőként.


Országos Ifjúsági Bajnokság, 15. forduló

Szentes-Vasas SC 6-14

Gólszerzőink: Herczeg G. (6), Tasi D. (3), Hajdú B. (2), Kedves B. (2), Sipos B.

Bóbis Máté, vezetőedző:  - A három pont begyűjtése volt a cél, ami magabiztosan sikerült is. Azt gondolom, az ötödik pozícióval ki tudtuk hozni a maximumot a bajnokság első szakaszából. A középszakasz során az lesz a fő célunk, hogy közelebb kerüljünk az első négy csapathoz, és ha esetleg pontokat nem is tudunk szerezni, de játékban zárkózzunk hozzájuk.

 

Országos Serdülő Bajnokság, 15. forduló

Szentes-Vasas SC 8-21

Gólszerzőink: Ragács B. (4), Kedves B. (4), Vadas D. (3), Básity M. (2), Bebők B. (2), Fehér G. (2), Szűcs L. (2), Orsós L. (2)

Homonnai Dániel, vezetőedző: - Brusztos meccs volt, a Szentes nagyon keményen játszott, de ezzel nincs is baj. Örülök, hogy megúsztuk sérülés nélkül. Az emberelőny-kihasználásunkat emelném ki elsősorban, mert az kiemelkedő volt ezen a meccsen. Mostantól pedig igazán komoly koncentrációra lesz szükség, hiszen a következő hetekben éles meccsek sora jön, mi pedig szeretnénk elérni a céljainkat.

 

Országos Gyermek Bajnokság, 15. forduló

Szentes-Vasas SC 13-15

Gólszerzőink: Nagy L. (7), Szabó D. (6), Haupert K., Aczél M.

Kovács Róbert, vezetőedző: Szentesen mindig nehéz... Főleg, ha elengeded 4-0-ra az ellenfelet. Szerencsére idővel sikerült felébrednünk, és végül a harmadik negyedben utolértük őket. Az pozitív, hogy nem zuhantunk össze, és megvolt a kellő türelem a fordításhoz. Ettől függetlenül a védekezésünk nem működött jól. A középszakaszban pedig az a célunk, hogy minél inkább megnehezítsük az ellenfelek dolgát, és szeretnénk sokat tanulni ezeken a meccseken. Végül hadd emeljek ki az alapszakasz végével négy játékost, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak eddig. A kapuban Makány Lórántot, a bekkjeink közül Demény Áront, illetve a két gólfelelősünket, Szabó Dánielt és Nagy Leventét. 


Hirdetések