B.V., 2022.03.01. | Úszás

Három hétig a Kanári-szigeteken készült melegégövi edzőtáborban a Lőrinczi György vezette csoport. A tréner elmondta, minden körülmény tökéletes volt, szerinte az évnek ezen időszakában még sosem álltak ennyire jól a felkészüléssel.

Az utóbbi három hétben (múlt hét péntekig) kiváló feltételek mellett, a tenerifei edzőtáborban készülhettek úszóink. Lőrinczi György edző és hat versenyzője (Gyurinovics Fanni, Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Pajor Eszter, Vákár Míra és Koós Márton Balázs) kifogástalan körülmények között dolgozhatott, és készülhetett az idei kihívásokra, amelyekből lesz bőven.

“Túlzás nélkül mondhatom, hogy ez volt az eddigi legminőségibb edzőtáborozásunk - kezdte honlapunknak Lőrinczi György. - A legmagasabb színvonalú ellátást kaptak minden téren, hibátlan szállás, közel az óceánpart, 28-30 fokban dolgoztunk, tehát túlságosan meleg sem volt. A srácok feltöltődtek a napfény alatt, és nyugodtan mondhatom, hogy soha ilyen jó formában nem voltak még február végén március elején.”

 


Fotók: Magyar Úszó Szövetség

 

Hozzátette, hogy külön öröm volt számukra világklasszisok mellett készülni, hiszen éppen a svéd csapat is Tenerifén edzőtáborozott, soraiban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Sarah Sjöströmmel. 

A mostani hétvégén pedig már feladatok várnak sportolóinkra, Gyurinovics Fanni és Bujdosó Zsombor a marseille-i Golden Tour-viadalon vesz részt, a többiek pedig a BVSC-versenyen bizonyíthatnak. S bár még az év elején járunk, Lőrinczi szerint azon sem kell majd csodálkozni, ha már most egyéni csúcsokra lesznek képesek versenyzőink. 


Hirdetések