B.V., 2022.02.25. | Kézilabda

Ötven percig remekül tartotta magát, a végjátékban viszont sokat hibázott női kézilabdacsapatunk Kisvárdán, így 33–28-as vereséget szenvedett az NB I 16. fordulójában.  

Női kézilabda NB I, 16. forduló

Kisvárda Master Good SE–Vasas SC 33–28 (16–16)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Imrei 5, Pénzes 4, Faragó 3, Speth, Kajdon 4, Oláh 3. Cserék: Gercsó, Kurucz (kapusok), Szilovics 8, Szatmári 1, Agbaba, Ács, Blaubacher, Sárkány. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 10, ill., 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4


Kőkemény feladat várt péntek este csapatunkra a női kézilabda NB I 16. fordulójában. A középmezőnybéli Kisvárdához látogatottak a lányok, amelynek otthonában kikapott a Siófok, csak eggyel nyert a Debrecen és mindössze hattal győzött a Győr.

A kezdésre nem lehetett panasz, sikerült felvenni az esélyesebb és rutinosabb hazaiak tempóját. Igazi hullámvasutat hozott az első félidő: három gólos hátrányt követően sikerült fordítani, a mieink kétszer is támadhattak a kétgólos előnyért, végül pedig 16–16-os állásnál mentek pihenni a felek.

 

 

A folytatásban a támadójáték ugyan nehézkesebbé vált, de még az sem bizonyult végzetesnek a feljavuló védekezésnek és Zsigmond Panna több nagy védésének köszönhetően. Az utolsó negyed órába mínusz kettővel ment csapatunk, azaz még megvolt a pontszerzés esélye. Ez a hajrában elkövetett sok hiba miatt úszott el, az 50. perc környékén a Kisvárda pillanatok alatt eldöntötte a két pont sorsát, és végül 33–28-ra győzött.

ÉRTÉKELÉS:

Penszki Gergely, vezetőedző: „Először is örülök, hogy nagyon kiegyenlített, színvonalas játékvezetés mellett játszhattuk a mai mérkőzést. Ahogyan előzetesen készültünk, sikerült lecsökkenteni a korábban elkövetett tipikus hibáink számát. Amikor viszont picit belefáradtunk a második félidőben a küzdelembe, akkor volt olyan hét percünk, amikor egymás után hibáztunk a támadásokban úgy, hogy lövésig sem jutottunk el, ezt a szakaszt 6–1-re veszítettük. A küzdőszellemünknek köszönhető, hogy ezek után azért az utolsó két percet sikerült 4–2-re megnyerni. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, mert szépen dolgoztak együtt, egymásért. Csapatként élt együtt a kispad és a pálya, valamint sikerült előrelépni a görcs nélküli játékot illetően is. Mindig mindennél van jobb, javítjuk még a védekezésünket is, és biztos vagyok benne, hogy megtérül a befektetett munkánk.”

Együttesünk legközelebb a válogatott hét után, március 12-én lép pályára az NB I-ben. Akkor a Szombathelyt fogadja a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések