Jenkei Dániel, 2022.02.21. | Klub

Az Illovszky-szobornál és a Vasas-Siófok meccs előtt is tisztelegtünk Illovszky Rudolf születésének századik évfordulóján.

A Vasas család és a XIII. kerületi önkormányzat 19 órától a stadion mögötti sétányon, Illovszky Rudolf szobránál tisztelgett a legenda emléke előtt, Rudi bácsi születésének századik évfordulóján.

Az esemény elején Dr. Tóth József polgármester és Hegyi Iván, a Vasashoz ezer szállal kötődő sportújságíró mondott beszédet.
 


Az anyaegyesület részéről Dr. Jákó János, a Vasas SC tiszteletbeli elnöke, valamint Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes vettek részt a megemlékezésen, és közösen helyeztek el a szobornál koszorút Illovszky Ritával, legendánk lányával. 

Markovits László klubelnök ezúttal betegség miatt csak az előkészületekben tudott szerepet vállalni, és nagy sajnálatára a helyszínen nem lehetett ott.

 

A Vasas FC-t és a Vasas Kubala Akadémiát Nagy Miklós képviselte a koszorúzáson, az akadémia növendékeivel, illetve a felnőtt csapat játékosaival együtt. 

A XIII. kerületi önkormányzat nevében Dr. Tóth József polgármester helyezett el koszorút, az MLSZ képviseletében Sipos Jenő, a Testnevelési Egyetem és a Vasas labdarúgása nevében Dr. Genzwein Ferenc, és természetesen a Vasas-szurkolók is képviseltették magukat a Vasas Szurkolói Klub révén.

A megemlékezés ezután a stadionon belül, a Vasas-Siófok meccs előtt folytatódott, megható pillanatokkal.

A kezdés előtt egy Rudi bácsiról szóló kisfilmet láthattunk a kivetítőn, a Vasas játékosai Illovszky100 feliratú pólóban vonultak a pályára, és készült egy különleges Vasas-mez is ebből az alkalomból, amelyet közösen bocsájt majd árverésre a Vasas SC és a Vasas FC.

 

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések