Gy. Szabó Csilla, 2022.02.18. | Kosárlabda

Megszakítás nélkül, nyolcadik győzelmét aratta NBI/B-s férfi csapatunk, amely napra pontosan két hónapja nem talált legyőzőre. Akadémistáink ezúttal a PVSK-t verték magabiztosan, a találkozón végig vezetve.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 21. forduló.

Vasas Akadémia – Pécsi VSK-Cargate 73-55 (24-9, 13-19, 17-9, 19-18)

Vasas: Moravcsik (6/3), Medve (15/9), Radics (10), Boros (11), Andrássy (5). Csere: Kelenföldi (8), Kelemen, Sólyom (6/6), Farkas (9/9), Kerkai, Barócsi (3), Lakatos.

PVSK: Futó (4), Meleg (5), Hőgye (8), Mándity (2), Laufer (4). Csere: Goldring (18/6), Farkas (5/3), Popadic (7), Fülöp (2), Erdei.


A Veszprém elleni sikeren felbuzdulva, győzelmi reményekkel érkeztek a pécsiek Budapestre, de már az első percekben csalatkozniuk kellett. Akadémistáink, különösen Boros Márknak köszönhetően, szinte repülőrajtot vettek és már a második perc végén 11 ponttal vezettek (12-1). Juhász Olivér a PVSK vezetőedzője nyomban időt is kért, megelőzve a nagyobb bajt. A vendégeknek használt a rövid pihenő, rendezték soraikat, s bár hét pontnál nem tudták jobban megközelíteni csapatunkat, ellépni sem igen engedték együttesünket. A negyed végén azonban Farkas Attila hármasainak és Radics Gerzson közelijének köszönhetően 15 pontosra nőtt az előnyünk.

A második negyed nagy részében kiegyenlített küzdelem folyt, akadémistáink előnye sem igen változott. Az utolsó percekben azonban rákapcsoltak a vendégek, pontosabban célozva kilenc pontosra faragták hátrányukat.

A nagy pihenőről visszatérve a pécsiek szerezték az első kosarat, s ezzel hét pontosra fogyott az előnyünk. Ennél közelebb azonban már nem tudtak kerülni akadémistáinkhoz, akik egyre biztosabban növelték előnyüket. A 26 percben Moravcsik Áron sikeres távolijával 15 pontosra, majd Kelenföldi Domonkos és Medve Máté találatainak köszönhetően 18-ra nőtt az előnyünk. Ez a különbség arányaiban meg is maradt a negyed végéig.

Az utolsó játékrészt ismét jobban kezdték a vendégek, elsősorban Goldring Gergőnek köszönhetően, aki a 33. perc végére, zsinórban hét pontot szerezve, 11 pontosra csökkentette hátrányukat. Ám ekkor ismét vasasos percek következtek, Sólyom Botond, Andrássy Géza, Medve, Moravcsik, majd Barócsi Ádám találatainak köszönhetően 23 pontosra növeltük előnyünket. A magabiztos győzelmen Goldring újabb hármasa, és Laufer sikeres közelije sem változtatott.

Ezzel sorozatban nyolcadik győzelmét aratta csapatunk, amely december közepe óta nem talált legyőzőre.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:  

„Két arcunkat mutattuk meg ma este. A mérkőzés első és harmadik periódusában tudtunk úgy játszani, ahogy hosszútávon is szeretnénk. A második és a negyedik negyedben azonban ennek éppen az ellenkezőjét mutattuk be. Összességében következetesen végrehajtottuk a megbeszélt feladatokat, ellenfelünk kulcsembereinek mozgásterét védekezésünkkel erősen behatároltuk. Örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni a mai napon és remélem, mindenki egyre jobb állapotba kerül. Annak ellenére, hogy nem vagyok maximálisan elégedett a teljesítményünkkel, gratulálok a győzelemhez, a PVSK-nak pedig további sok sikert kívánok a bajnokságban!”

Kelenföldi Domonkos, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálok a PVSK csapatának, hiszen ma este sikerült megnehezíteniük a dolgunkat. Egész héten arra készültünk, hogy a kulcsjátékosaikat kikapcsoljuk. Az első félidőben több hibával dolgoztunk, a mérkőzés második felében azonban támadásban és védekezésben egyaránt jobban teljesítettünk, ennek köszönhetően sikerült nyernünk. Gratulálok a csapatnak, s várjuk a következő találkozót!”

Fotók: Bornyi Márton


Hirdetések