B.V., 2022.02.15. | Kézilabda

Az első harminc percben remekül tartotta magát női kézilabdacsapatunk a világ legjobb együttese ellen, ám, mint kapitányunk Pénzes Laura elmondta, a Győr az Győr, a második harminc percre kiütközött a nagy különbség, és 45–26-ra nyertek a vendégek a Sterbinszky-csarnokban.

Női kézilabda NB I, 15. forduló

Vasas SC–Győri Audi ETO KC 26–45 (15–22)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Imrei 2, Pénzes 3, Hadnagy, Szilovics 5, Kajdon 6, Oláh 2. Cserék: Gercsó (kapus), Speth 3, Agbaba 2, Faragó 1, Leitner 1, Sárkány 1, Ács, Blaubacher, Szatmári. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/4


Igazi kézilabdaünnepet hozott a kedd, hiszen a világ legjobb csapata látogatott a Sterbinszky-csarnokban. Ez meglátszott a nézőszámon is, ennél többen a jelenlegi évadban még nem volt Vasas-mérkőzésen, közel volt a telt ház.

Az első félidőben kiválóan tartotta a lépést az NB I-ben és Bajnokok Ligájában is hibátlan Győri Audi ETO KC-vel együttesünk, valószínűleg a mérkőzés előtt kevesen gondolták, hogy a 28. percben az lesz a kérdés, hogy zárkóznak-e három gólra a mieink, végül hétre nőtt a különbség a szünetre (15–22).

 

 

A folytatásra kissé elfogyott csapatunk a világklasszisok ellen, és onnantól simábban alakult a találkozó. Ám a huszonhat lőtt gólra és jó pár pozitív momentumra büszkék lehetnek a lányok. Ilyen volt például, hogy Marija Agbaba (hetes)gólokkal tért vissza sérülése után, de említhetnénk két fiatal játékosunk, Leitner Luca és Sárkány Petra egy-egy villanását is. Végül 45–26-ra győzött a Győr, a találkozó után a vendégek mestere, Ambros Martin megdicsérte a mieinket, amiért nagy szívvel játszottak, és kemény munkára késztették csapatát.

 

ÉRTÉKELÉSEK:

Penszki Gergely, vezetőedző: „Felszabadultan és élvezettel szerettünk volna játszani a Győr ellen, ez sikerült is. A következő lépcsőfok az lesz, hogy ezt az igazán fontos mérkőzéseinken, a közvetlen riválisainkkal szemben is meg tudjuk valósítani. Amikor gyermeki élvezettel játszottak, tényleg csodálatos dolgokra voltak képesek a lányok, ezért kicsit érthetetlen számomra, hogy ez néhány nappal ezelőtt miért nem így alakult. Meg kell tanulnunk minden helyzetben görcs nélkül kézilabdázni. Köszönet jár minden Vasas- és Győr szurkolónak, aki kilátogatott a mai meccsre, nem is tudom, mikor játszottunk ilyen kitűnő hangulatban legutóbb.”

Pénzes Laura: „A világ legjobb játékosai ellen mindig óriási élmény pályára lépni. Az első félidőben nagyon jól tudtuk játszani a saját játékainkat, azzal elégedettek lehetünk. De a Győr az Győr, a második harminc percre kiütközött a tempókülönbség, nehézkesebb volt a támadás és a védekezés is. Abból az egy félidei játékból lehet építkezni a továbbiakra, ezt fogjuk tenni.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Együttesünk legközelebb jövő pénteken (február 25.) a Kisvárda otthonában lép pályára az NB I-ben.


Hirdetések