B.V., 2022.02.12. | Kézilabda

Az őszi hazai siker után pont nélkül maradt női kézilabdacsapatunk az Alba Fehérvár otthonában a női kézilabda NB I 14. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 14. forduló

Alba Fehérvár–Vasas SC 27–20 (13–9)

Vasas SC: Gercsó (kapus), Imrei, Pénzes 3, Faragó, Hadnagy, Kajdon 7, Oláh 1. Cserék: Kurucz, Zsigmond (kapusok), Szilovics 3, Kovács N. 2, Szatmári 2, Ács 1, Blaubacher 1, M. Agbaba, Speth. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 12, ill. 6 perc  
Hétméteresek
: 4/4, ill. 5/4


Két hét szünet után lépett pályára ismét az NB I-ben női kézilabdacsapatunk. Siófok után ezúttal Székesfehérvárra látogattak a lányok, ahhoz az Albához, amelyet még a szeptemberi nyitó fordulóban emlékezetes összecsapáson győztek le.

Ez a találkozó kevésbé indult jól, hat és fél perc alatt három kétperces kiállítást kapott csapatunk, ez lehetetlenné tette a jó startot. Negyed óra alatt mindössze háromszor sikerült betalálni a Fehérvár kapujába, így érkezett Penszki Gergely első időkérése (6–3). A folytatásban hétgólosra is nőtt a különbség, ehhez képest még kezelhetőnek tűnt a félidei 13–9.  

A szünet után egyszer sem sikerült csökkenteni azon a négy gólon, a második harminc percben is a hazaiak akarata érvényesült inkább. A végére visszaállt a legnagyobb különbség az Alba 27–20-ra nyerte meg a találkozót, és visszavágott az őszi Vasas-siker után.

A mérkőzés után így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Erős hazai pályán, a mi hibáinkon kívül is mindent jól kihasznált a Fehérvár. A szakaszonként jó védekezésünk mögött nagyon gyenge volt a kapusteljesítményünk, és támadásban is hiába alakítottunk ki helyzeteket, nem tudtuk góllal befejezni azokat. A kapusok közötti különbség vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a helyzetek kihasználása közötti különbség döntő volt. Nagyon idegőrlő volt, és nehezen tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez már a meccs elejétől kezdve. Olyan lélektani hátrányban és nyomás alatt kellett játszani, amit nem bírt el a csapat.”

A következő fellépésre nem kell sokat várni, kedden 18 órától a Győri Audi ETO KC csapatát fogadjunk a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések