Gy. Szabó Csilla, 2022.02.09. | Kosárlabda

A Nagykőrös legyőzésével sorozatban hetedik sikerét aratta NBI/B-s férfi csapatunk, amely ezzel bebiztosította negyedik helyét a bajnoki tabellán. Akadémistáink kiváló védekezésüknek köszönhetik az újabb nagyarányú győzelmet.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 20. forduló.

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 56-84 (20-30, 12-24, 10-13, 14-17)

Nagykőrös: Mester (6/6), Mácsai (7/3), Lakosa (12/9), Molnár B. (6), Molnár M. (3). Csere: Fehér (5/3), Timkó (9), Rozs (4), Kakulya, Kónya (2), Jókai (2), Filep.

Vasas: Andrássy (8), Radics (15/9), Moravcsik (7/3), Medve (11/6), Boros (8). Csere: Sólyom (1), Farkas (9/3), Lakatos (2), Kelenföldi (14/6), Kerkai (8/3), Kelemen (1).


A Jászberény elleni több mint harminc pontos győzelmet követően, Nagykőrösre is a siker reményében érkeztek férfi kosárlabdázóink, akik ismét nagyon jól kezdtek, a második perc végére már kilenc ponttal vezettek (11-2), a hazaiak mindössze egyszer tudtak betalálni ezidő alatt. A harmadik percben Lakosa Ákos hárompontosával szépítettek a nagykőrösiek, amit ismét akadémistáink kosarai követtek, s hamarosan tizennégy pontosra nőtt az előnyünk.

A második negyed Kelenföldi Domonkos látványos zsákolásával indult, a pontszerzéshez azonban társai is felzárkóztak. Húsz pontosra, először 49-29-nél, Farkas Attila sikeres távolijával nőtt akadémistáink előnye, majd Radics Gerzsonnak köszönhetően, ez 25-re alakult.

A harmadik negyedben a korábbinál nagyobb küzdelem folyt a pályán, egyik oldalon sem esett túl sok pont, megszaporodtak a hibák, a csapatok közötti különbség azonban egyáltalán nem változott.

Az utolsó játékrészben, ahogy legutóbb Jászberényben is, a fiatalok kaptak szót csapatunkban, akik tartották is a vezetést, mitöbb, a 36. perc végén Kelenföldi Domonkos hárompontosával 30 pontra nőtt az előnyünk. A 21 éves center végül a mezőny legjobbjának bizonyult 26-os VAL-értékével.

Az újabb nagyarányú, sorozatban immáron hetedik győzelmével csapatunk megerősítette pozícióját a bajnoki tabella negyedik helyén.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ma este is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, s nemcsak a győzelemért, de azért is, mert komolyan vették a feladatukat és minden tőlük telhetőt megtettek a sikerért. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a Nagykőrös hazai pályán mindenkire veszélyes, támadásban bárki ellen fel tudják venni a harcot. Azt gondolom, hogy a mai napon a védekezésünk alapozta meg a sikerünket. Ennek köszönhetően negyven percen keresztül kezünkben tartottuk a meccset. Most lesz egy lélegzetvételnyi szünetünk, majd készülünk tovább az előttünk álló feladatokra. További sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a szezon hátralévő részében!”

Fotó:Vasas Akadémia és hunbasket

 


Hirdetések