Jenkei Dániel, 2022.02.03. | Vízilabda

A Komjádi-uszodában rendezték a vízilabda Vasas-kupát a mögöttünk hagyott hétvégén, amelyen serdülőcsapatunk jó meccseket játszva lett második.

A mieink pénteken 12-9-re győzték le kezdésként a BVSC csapatát a Komjádiban, majd másnap 24-9-re az Oradeát, az elődöntőben pedig a Ferencváros ellen arattak magabiztos, 18-7-es sikert.
 
Vasárnap így a fináléban ismétlődhetett meg a Vasas-BVSC párosítás, most azonban a sárga-kékek arattak háromgólos győzelmet (10-7), így ők emelhették magasba a 2022-es Vasas-kupát.
 
 
 
Csapatunk vezetőedzője, Homonnai Dániel így értékelte a mögöttünk hagyott napokat:

- Az egész múlt hét olyan volt, mint egy edzőtábor, hiszen tartottunk délelőtti edzéseket és végig együtt készültünk Dél-Korea U21-es válogatottjával. Megismertünk így egy érdekes vízilabda-kultúrát, és szerintem ők is tudtak tanulni a közösen töltött napok során. Magát a tornát úgy próbáltuk megszervezni, hogy erős csapatok jöjjenek, és utólag azt mondhatom, hogy nagyon hasznos meccseket sikerült játszani. Nem készültünk külön, hanem a felkészülés része volt a Vasas-kupa, de így is élveztük, hogy újra van tét. Nyilván szerettük volna az aranyat is itthon tartani, de a BVSC pénteki legyőzése után vasárnap ezt nem tudtuk megismételni a döntőben. A komoly fizikális alapozás után maradt még három hetünk a bajnokság folytatásáig, készülünk tovább, és elsősorban a márciusban kezdődő középszakaszra szeretnénk majd élesek lenni.
 
A szakmai fejlődés mellett is akadtak komoly pozitívumai a tornának, hiszen Németh Anna főszervező a Dél-koreai küldöttségtől és a nagyváradi csapattól is nagyon jó visszacsatolásokat kapott.
 
 
 
 
A 2022-es Vasas-kupa végeredménye
1. BVSC
2. Vasas SC
3. UVSE
4. FTC
5. Dél-Korea
6. Oradea
Különdíjasok
A legjobb kapus: Miskolczi Milán (UVSE)
Gólkirály: Varga Vince (FTC)
Legjobb játékos: Simon Balázs (BVSC)

Hirdetések