Jenkei Dániel, 2022.02.02. | Röplabda

Egy nagy fináléja már biztos lesz a Vasas Óbudának ebben a szezonban: a mieink Békéscsabán is nyertek, így kettős győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa 2022-es fináléjába.

MVM MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 2-3 (-24, -20, 28, 12, -10)

Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Tillmann, Árpás

BRSE: Glemboczki 5, Zólyomi 10, Drpa 34, Klisura 18, Strunjak 5, Kornyienko 5. Csere: Molcsányi (liberó), Pekárik 8, Karhu 3. Vezetőedző: Tóth Gábor
Vasas: Boyko 9, Kalicanin 2, Bannister 12, Török 7, Abdulazimova 4, Király-Tálas 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Papp O. 2, Fábián, Vezsenyi 9, Zernovic 8, Takács D. 11, Kump 6. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 


Kezdjük a legfontosabbal: március 12-én Érden, a balatonfüredi Szent Benedek ellen újra Magyar Kupa-döntőt játszhat a Vasas Óbuda.

Ehhez a Békéscsabán keresztül vezetett az út, és ha már út, akkor ennek több mint a felét már az odavágón megtettük, hiszen 3:0-ás előnyre tettünk szert a Folyondár utcában.

A nyomást pedig sikerült fokozni, hiszen Békéscsabán is meglett az első két szett, így innentől kezdve csak formalitás volt a mérkőzés, amelyen mindenki lehetőségett kapott Vasas-részről.

Az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy a Vasas-keménymagot ennek a meccsnek a megnyerésével is sikerült megörvendeztetni az ötödik szett végén.

Giannis Athanasopoulos így nyilatkozott a Vasas Óbuda honlapjának a meccs után: – Az első játszma volt a kulcs, mert hiába voltunk többpontos hátrányban, egyetlen pillanatra sem adták fel a lányok, így sikerült a magunk javára fordítani a játékrészt. A második szettben ettől felszabadultabban tudtunk röplabdázni, utána pedig azoknak is adtam lehetőséget egy ilyen remek ellenféllel szemben, akik kevesebbet játszanak. A negyedik szettet leszámítva őket is dicséret illeti, hiszen megnyertük a mérkőzést. Dolgozunk tovább.


Hirdetések