B.V., 2022.02.01. | Vívás

Klubunk 16 éves kardvívója, Spiesz Anna nem talált legyőzőre a hétvégi, bukaresti kadet Európa-kupa versenyen. Őt kérdeztük a tapasztalatokról és a szezon további céljairól.

A múlt év végén két szívműtétet követően a szófiai kadet Európa-kupa viadalon bronzérmet nyert, ezt fejelte meg a hét végén egy bukaresti arannyal a Vasas 16 éves kardvívója, Spiesz Anna. Annak tudatában pedig, hogy azóta átesett egyszer a koronavíruson is, még nagyobb bravúrról beszélhetünk.

„Igazából jó volt az egész verseny, előtte sokat kihagytam – kezdte honlapunknak a korosztályos világversenyekre készülő kardvívó. – Úgy mentem oda, hogy szeretnék jó eredményt elérni, legalább megismételni a szófiai szereplést. Az elején izgultam, mert Miki bácsi (Kósa Miklós edző – a szerk.) nem volt velem, de ez nem tartott sokáig, mert éreztem, hogy jól megy a vívás, és minden rendben lesz.”

 


Fotó: Bodrogi Tamás/Utanpotlassport.hu

 

Hiába a győzelem, azt is tudja, hogy a legjobb formájától még messze jár. A következő hetekben azon fog dolgozni.

„Volt két szívműtétem, ráadásul január elején a COVID-on is átestem. Aztán jött a segoviai junior világkupaverseny és a mostano hétvége. Az állóképességem nem az igazi, keveset tudtam edzeni, mert nem akartuk, hogy fáradtan érkezzek a versenyekre.”

Kadetkorú versenyzőnknek az idény legfontosabb két eseménye a tavaszi újvidéki Eb, majd a dubai vb lesz. Igaz, két hét múlva még junior országos bajnokságot is tartanak.

„Nem akarom elbízni magam, mert előfordult már olyan, hogy túl nagy terhet raktam magamra. Az biztos, hogy az Európa- és világbajnokság másfajta versenyszituációt és hangulatot teremt, mint a többi nemzetközi verseny. Először azt szeretném megnézni, hogy miként kezelem. Teljesen felszabadultan szeretnék vívni, és meglátjuk, hogy ez milyen eredményt jelent.”

Borítókép: European Fencing Confederation


Hirdetések