Gy. Szabó Csilla, 2022.01.31. | Curling

Hibátlanul kezdett a Vasas Mix együttese a vegyes csapatok idei országos bajnokságában. Az első hétvégén négy meccset játszottak címvédő curlingeseink, s mind a négyet megnyerték. A Vasas SC kiválósága, Szekeres Ildikó szerint, az egységen belüli jó hangulatnak nagy része van a hétvégi győzelmekben.

A Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó, Nagy György összeállítású Vasas Mix címvédőhöz méltó magabiztossággal kezdett a vegyes csapatok ob-ján. Pedig idén a szokásosnál kevesebbet gyakoroltak együtt, hiszen a közel két évtizedes, kiemelkedően sikeres curling múlttal rendelkező Szekeres Ildikó és Nagy György a hazai, olimpiai kvalifikációs verseny óta kicsit több időt szentelt a pihenésre.

„Nagyon jól esett, hogy kicsit lazítottunk a korábbi feszes tempón, így jobban ki voltunk éhezve a játékra magára – beszélt személyes indíttatásáról honlapunknak Szekeres Ildikó. – Sok, sok éve versenyzünk szinte megszakítás nélkül, szinte az egész életünk csak a curlingról, az edzésekről és a meccsekről szólt, nem beszélve az utazásokról, hiszen a vegyes páros világkupa-sorozat miatt állandóan úton voltunk. Nem tagadom tehát, hogy jól esett a pihenés, de ugyanilyen jól esett most ismét jégre lépni. Azt éreztem, hogy nagyon együtt van a csapat, jó a hangulat, a legnagyobb összhangban játszottunk. Pedig most inkább az egyéni felkészülésen volt a hangsúly, mi is többnyire ketten gyakoroltunk Gyurival, miközben Blanka és Gergő is tette a maga dolgát. Volt egy felkészülési tornánk, amit megnyertünk, s a hétvégén is minden a lehető legjobban alakult. Éppen ezért nagyon optimisták vagyunk a hétvégi folytatást illetően. De egyébként is, ha egyszer már jégen vagyunk, akkor már a végső győzelem a cél.”

Szekeres Ildikó szerint a hétvégi sikeres sorozatban edzőjüknek, Shane Tusupnak is nagy szerepe van. A mentális felkészítéssel foglalkozó szakember nagy gondot fordít a csapat pozitív hozzáállásának kialakítására, majd annak megőrzésére a mérkőzések alatt. Egyéni szinten pedig pontosan tudja, kit, mikor és mely módon motiváljon.

„A nagyarányú győzelmeket annak köszönhettük, hogy tudásunk legjavát adtuk, gyakorlatilag szépen hoztuk a formánkat – értékelte a mérkőzéseket Szekeres Ildikó. – A vasárnap esti, siketek elleni találkozón viszont mi belementünk a sokköves játékban, miközben ellenfeleink nagyon egyszerű és hatékony taktikát választottak velünk szemben. S mivel kifejezetten jól érzik a sebességet, nagyszerűen kihasználták a lassú pontokat is, s az általunk felépített védelmi vonalak mögé kerültek. De kellő figyelemmel ezt a helyzetet is megoldottuk.”

A vegyes párosban világbajnoki ezüstérmes Vasas sportoló jövőbeni terveikről elmondta, hogy legközelebb április első napjaiban Prágában indulnak Nagy Györggyel WTC-viadalon, s valamennyi hazai ob-n, illetve válogatón jégre lépnek. S bár a korábbinál kevésbé szoros edzésprogrammal vágnak majd neki a viadaloknak, ha már ott lesznek, mindig a győzelemre törekszenek.

Vegyes csapatok országos bajnokság.
Alapszakasz. Első hétvége:
Vasas Mix – Team Tatár 11-3, Vasas Mix – FTC Hammer Time 6-0, Vasas Mix – UTE Sliding Mix 7-5, Vasas Mix – SSC Mix I. 4-3.
Állás: 1. Vasas Mix 4 mérkőzés/8 pont; 2. Team Tatár 4/6; 3. SSC Mix I. 4/6; 4. SSC Mix II. 4/4; 5. Siket 3+1 4/4; 6. UTE Sliding Mix 4/2; 7. FTC Hammer Time 6/0.

Fotó: Kiss Anett


Hirdetések