Gy. Szabó Csilla, 2022.01.29. | Kosárlabda

A TF-BP csapatának legyőzésével sorozatban ötödik meccsét nyerte meg férfi együttesünk, amely ezzel megerősítette helyét a playoff-ra esélyes élmezőnyben. Akadémistáink a meccs túlnyomó részében szervezetten és pontosan játszottak, mind a támadásban, mind a védekezésben.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 18. forduló.

TF-BP – Vasas Akadémia 69-84 (18-26, 12-19, 14-22, 25-17)

TF: Oroszi (11/3), Tichov (27/6), Nagy (11), Korompai (3/3), Simon. Csere: Szántó (13/3), Tóth (4), Gémes, Béres.

Vasas: Medve (23/18), Radics (14), Moravcsik (5/3), Andrássy (13/3), Boros (4). Csere: Sólyom (3), Kelenföldi (6/3), Farkas (12/6), Kelemen (4), Kerkai.


A TF-es Korompai Ákos hárompontosával kezdődött a találkozó, amelyre Medve Máté sikeres távolija volt az azonnali válasz. Ekkor még nem tudhattuk, hogy a 10-es mezt viselő játékosunk a következő percekben egyszerűen nem tud majd hibázni, s különösen a triplákban lesz erős ezen a napon. A 7. percben 15-15-re állt a két együttes, amikor egy újabb tökéletes Medve hárompontossal beindult csapatunk pontszerzése, miközben egész pályás letámadásunknak hála, a TF-BP együttese perceken át képtelen volt kosarat dobni. A Vasas játékosok rendre üresen érkeztek az alsó átfutásokból a palánk alá, ahonnan higgadtan szerezték pontjaikat.

A második negyed a TF-BP vezéregyénisége, Tichov Dominik betörésével indult, hiába lógott rajta három vasasos védő, nem tudták megakadályozni a pontszerzésben, amire a teljes hazai zóna átmozgatását követően Moravcsik Áron válaszolt egy szép távolival. A következő percekben Andrássy Géza, Radics Gerzson és Medve volt eredményes, majd a sarokból ismét üresen fellépő Kelemen Ádám kosarának köszönhetően 21 pontosra nőtt az előnyünk (41-20). A szervezett és pontos vasas-védekezésen a TF-esek nem találtak rést, és közel hat percen keresztül egyetlen pontot sem tudtak szerezni. Akadémistáink gyorsan és tökéletesen zártak vissza, egyetlen könnyű indítást sem engedtek ellenfelüknek. S bár a negyed vége felé az addig jól működő gépezetünk akadozni kezdett, így is biztos, 15 pontos előnnyel vonulhattunk a nagy szünetre.

A harmadik negyed közepén Medve ismét könyörtelen volt távolról, amihez Andrássy is csatlakozott, kicsit később Kelenföldi Domonkost indították, aki nem is hibázott és ezzel 25 pontra nőtt a vezetésünk.

A negyedik negyed elején Moravcsik sikeres, igen „messzi” távolijának köszönhetően alakult ki a mérkőzés legnagyobb különbsége, vagyis a 26 pontos Vasas-vezetés, amelyre sokáig egyedül Tichov tudott válaszolni, akit a mérkőzés folyamán többnyire nagyszerűen hatástalanított Radics Gerzson. Az utolsó percekben akadémistáink láthatóan elfáradtak, igaz addig mind védekezésben mind támadásban hatalmas iramot diktáltak. A TF elkeseredetten harcolt, ám tizennégy pontnál közelebb már nem tudtak kerülni, s végül tizenöt pontos Vasas-győzelem született.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon tiszteljük a TF-et, amely nagy tempóval játszó, támadójáték-orientált csapat, jól oldja meg a tranzíciókat és az egy-egyes szituációkat, miközben kosárlabdázói pontosan dobnak. Éppen ezért megpróbáltuk lelassítani őket, és elkerülni az egy-egy elleni helyzeteket, s felzárkózni hozzájuk a pontszerzésben. Jó munkát végeztünk, ha megnézzük a gólpasszok és az eladott labdák arányát, sokkal jobbak a mutatóink. Remélem, hogy centerünk, Bagó Martin minél hamarabb vissza térhet közénk.”

Medve Máté, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen szerettünk volna visszavágni a TF-nek az őszi vereségért, amely hazai pályán duplán fájt. Tiszteljük a TF-et, hiszen egy pörgős, gyors és veszélyes csapat. Negyven percig kellett volna koncentrálnunk ellenük, ami végül nem sikerült teljes mértékben, és a hajrában némileg fel tudtak zárkózni. Örülök a győzelemnek és jó egészséget kívánok mindenkinek.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések