B.V., 2022.01.26. | Kézilabda

A jó Vasas-kezdés után átvette a vezetést a Siófok, és magabiztosan harcolta ki a továbbjutást a Magyar Kupa IV. fordulójában.

Magyar Kupa, IV. forduló

Vasas SC-Siófok KC 24–32 (10–16)
Vasas SC: Kurucz (kapus), Imrei, Dmitrovics, Gaschler 3, Hadnagy, Szilovics 8, Szatmári 3. Cserék: Zsigmond (kapus), Kajdon 4, Faragó L. 2, Sárkány 2, Leitner 1, Pénzes 1, Ács, Oláh K., Nagy Zs. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. -/-


Három nappal a végletekig kiélezett DVSC elleni meccs után a Magyar Kupa IV. fordulójában volt fellépése női kézilabdacsapatunknak. A Siófokot fogadták a lányok, a találkozó pedig azért is különleges volt, mert szombaton a Balaton partján már bajnoki mérkőzésen csapnak össze a felek.

Kulcsjátékosaink közül az elején Kajdon Blanka és Pénzes Laura is pihent, ám így sikerült a jó rajt, a kilencedik percben 6–3-ra vezettek a mieink. Ezt követően vette át a mérkőzés irányítását a Siófok, átvette a vezetést, és magabiztos előnyt épített ki a félidőre (10–16).

 

 

Továbbjutási reményekről a második félidőben már nem lehetett beszélni, ám nagyon nem is nyílt ki az olló. A második félidőt – amely során vétlen helyzetben sajnos Marija Dmitrovics megsérült – csak két góllal nyerték meg a vendégek, és 32–24-gyel a legjobb nyolc közé kerültek.

Így értékelt a meccs után vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Nagyon nehéz néhány napon belül kétszer ugyanarra a hőfokra felpörögni, lelkesedésben és energiában nem voltunk a megfelelő szinten, ezért nem is vagyok elégedett. Ugyanakkor látni kell – hozzátéve, hogy nem akartuk elengedni ezt a meccset – két héten belül négy mérkőzést játszunk, és természetesen a bajnokság élvez prioritást. Igyekszünk a szombati meccsre sokkal jobban felpörögve érkezni, és méltó játékkal jobb eredményt elérni.”

Szombaton tehát idegenben is megmérkőzünk az SKC-vel, a találkozó 18 órakor kezdődik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések