Gy. Szabó Csilla, 2022.01.20. | Curling

Kettős Vasas-sikerrel zárult a curlingesek 2022. évi B ligás országos csapatbajnoksága. Az alapszakasz első helyén a Vasas SC Titánok férfi, a másodikon pedig a Vasas Ice Ladies női együttese végzett, s ezzel mindketten kivívták az A ligás szereplés jogát.

A férfiak esetében ugyan rendeztek egy rájátszást is, amelynek utolsó találkozóján a Legija Zagreb 5-3-ra verte fiatal csapatunkat, ám ez a feljutás kérdését már nem befolyásolta, hiszen a külföldi gárdák csak a másodosztályban kapnak indulási lehetőséget a hazi csb-k során. Versenypálya híján, ám egyre erősödő curlingélet mellett, a horvátok korábban a kamaraerdei pályán rendezhették meg nemzeti bajnokságukat, ám a magyar csapatok egyre nagyobb száma miatt egyre kevesebb a szabad jégfelület, így nem maradt más választásuk, mint a B ligás részvétel lehetőségét kihasználni.

A Titánokat ifjúsági játékosaink alkotják, nagyon sokat fejlődtek az utóbbi időben, ezért büszkék vagyunk a teljesítményükre – értékelte a B ligás eredményeket Dencső Blanka, a Vasas SC curlingszakosztályának igazgatója, aki a női csapat tagjaként maga is jégre lépett a B ligás csapatbajnokságban. – Számukra az a legfontosabb pillanatnyilag, hogy sok hasznos tapasztalatot gyűjtsenek, ezzel megalapozva későbbi felnőttkarrierjüket. Erre minden esélyük meg is van, hiszen jól játszottak, az A ligás szereplés lehetősége pedig nagyban hozzájárulhat majd a további fejlődésükhöz.”

A Vasas Ice Ladies esetében, egyetlen női csapatként, a feljutás ugyan nem forgott kockán, a jó szereplést mégis elvárták maguktól az együttes tagjai. Azt követően, hogy a Magyar Kupa küzdelmeiben november végén meglepetés bronzérmet nyertek, határozottan és céltudatosan készültek arra, hogy a március végén kezdődő élvonalbeli mérkőzéseken is megállják a helyüket. A B ligás részvétel tehát ezen az úton volt számukra egy igen jelentős állomás.


A Vasas Ice Ladies a horvát férfi vendégcsapattal meccs után

„Az volt a célunk, hogy minél jobb formában érkezhessünk az A ligába. Szerintem ez tökéletesen sikerült is, hiszen kimondottan színvonalas mérkőzéseket játszottunk – véli Dencső Blanka, aki a szakosztály vezetőjeként a legjobbak közötti Vasas-egységek nagy számára is büszke – A hölgyeknél mostantól a hatból három együttest mi adunk a Vasas Nők és a Hackers mellé felzárkózva, a férfiaknál pedig a G-Force sem lesz mostantól egyedül a Titánok felkerülésével. Pedig betegségek is nehezítették a meccsek lejátszását, amin a jó csapatszellem lendített át minket.”

Az A ligás küzdelmeket megelőzően azonban most még a vegyes csapatok ob-jára készülnek versenyzőink, amely január utolsó hétvégéjén indul, s egy héttel később zárul. A Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó és Nagy György alkotta tavalyi bajnok gárda Shane Tusup irányításával vág neki a sorozatnak, s nem titkoltan a címvédés a célja.

Csapatbajnokság. B liga. Kamaraerdei Curling Club.
Alapszakasz végeredménye: 1. Vasas SC Titánok
10 pont, 5 győzelem/1 vereség (Trauttwein András, Asztalos Bálint, Christian Reppman, Nagy Viktor, tartalék: Marusinecz Marcell, edző: Sárdi Péter) 2. Vasas Ice Ladies 8 pont, 3 győzelem/ 2 vereség (Stéger Anett Nóra, Tüskéné Borszéki Erika, Szurmai-Palotai Piroska, Dencső Blanka, tartalék: Szurmai Emma Erzsébet), 3. Legija Zagreb 6 pont, 3 győzelem/3 vereség.


Hirdetések