B.V., 2022.01.15. | Kézilabda

Sok hiányzóval érkezett a Fáy utcába a Dunaújvárosi KKA együttese, ezt kihasználva együttesünk küzdelmes meccsen két góllal nyert, és roppant fontos pontokat szerzett.

Női NB I, 11. forduló

Vasas SC-Dunaújvárosi KKA 30-28 (17-18)

Vasas SC: Zsigmond P. (kapus), Imrei R. 3, Pénzes L. 6, Kajdon B. 5, Faragó L. 3, Szilovics F. 6, Oláh K. 5. Cserék: Kurucz A. (kapus), Hadnagy F. 1, Kovács N. 1, Ács B., Szatmári M., M. Dmitrovics, Gaschler D., Sárkány P. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4


Mindkét csapat több hiányzóval várta a női kézilabda NB I 11. fordulójában rendezett mérkőzést a Sterbinszky-csarnokban. A mieinktől az előző fordulóhoz képest Marija Agbabára, Gercsó Nórára és Speth Evelinre nem számíthatott a szakmai stáb, míg Zsigmond Panna visszatérhetett a keretbe. Eközben a Dunaújváros sokkal nehezebb helyzetben volt, mindössze tizenkét játékost (közülük is hatan az első NB I-es meccsüket játszották) nevezett a találkozóra.

Remekül kezdett csapatunk, a 7. percben 5–2-re, a 16.-ban pedig már 12–7-re vezetett, úgy látszott, kézben tartja a mérkőzést. A második negyedórában viszont rengeteg hiba csúszott mind a védekezésbe, mind pedig a támadásba, így a szünetben már a DKKA vezetett 18–17-re, és még ehhez a minimális különbséghez is egy néhány másodperccel a vége előtt esett Oláh Kyra gól kellett.

 

 

A folytatásban ugyan hárommal is vezettek a vendégek, de nem sokkal később, a 38. percben összejött az egyenlítés. Utána bár nem volt hibátlan a játék, inkább a küzdelem dominált, de többnyire a mieink vezettek. Azonban így is a legvégéig nyílt maradt a meccs, igazán csak akkor lehetett megnyugodni, amikor Kovács Noémi beállította a 30–28-as végeredményt. Meg kell említeni szurkolóinkat is, akik remek hangulatot teremtettek, és az utolsó percekben gyakorlalitag győzelembe hajszolták csapatunkat. 

Nem is kérdés, nagyon fontos két pontot tartottak itthon a lányok, a találkozót követő sajtótájékoztatón így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely:

„Először is gratulálni szeretnék a Dunaújvárosnak, nagy tiszteletet érdemelnek, amiért ilyen helyzetben vállalták ezt a mérkőzést. Egy Vasas-DKKA mérkőzés teljes létszámmal egészen más mérkőzés lett volna. Nekünk életmentő két pont ez a továbbiakra tekintve, még úgy is, hogy voltak olyan pillanatok, amikor lehetett hiányérzetünk, többször megnyerhettük volna jobban is ezt a meccset. Annak pedig nagyon örülök, hogy csapatkapitányunk, Pénzes Laura győztes mérkőzésen tért vissza a pályára.”

Együttesünk legközelebb jövő héten vasárnap a DVSC otthonában játszik bajnokit.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések