Jenkei Dániel, 2022.01.15. | Klub

A kiváló ökölvívóbíró, klubunk egykori munkatársa, a Vasas SC aranygyűrűse 80 éves volt.

Dőry Miklós a legkiválóbb magyar ökölvívóbírók közé tartozott, olimpián is közreműködött aktív évei során.

Klubunkhoz való kötődése pedig egészen régre nyúlt vissza, amelyről korábban így beszélt:

"Tulajdonképpen az 1950-es évektől kezdve kötődöm a klubhoz, amikor a Népligetben futballoztunk az ökölvívókkal, és akkoriban még ott játszották a mérkőzéseiket a Vasas labdarúgói. Ihász Kálmán és Mészöly Kálmán korosztálya vagyok, velük a mai napig remek a viszonyom. Később hivatalosan módszertani előadóként kerültem a klubhoz, az volt a fő feladatom, hogy a szakosztályok edzéseit, rendezvényeit összehangoljam a létesítményeinken belül. Emellett egyfajta szakmai és tudományos kontrollt végeztünk, figyeltük a sportágak versenyrendjét és edzésmódszereit, a TF-en szereztem meg az ehhez szükséges menedzseri-szervezői végzettségemet. Ebbe a munkakörbe belefért az is, hogy lemenjek Benkő Attiláékhoz röplabda barátságos meccset vezetni, vagy ugyanezt megtenni Csík Jánoséknál és Mészöly Kálmánéknál kézilabdában és fociban. A Fáy utcai székház aljában volt egy remek kis büfé, és mivel nem rohant haza senki edzések után, nagyon erős kötődés alakult ki, remek klubélet folyt.

A Vasas Sport Club a hűségét és kiemelkedő tevékenységét aranygyűrűvel is elismerte, és fontos azt is megjegyezni Dőry Miklós kapcsán, hogy igazi angyalföldi lokálpatrióta volt, élete végéig a XIII. Kerületi Önkormányzatnál is szerepet vállalt.

Néhány napja még 80. születésnapján köszöntöttük, pénteken pedig jött a hír Dr. Tóth József polgármestertől, hogy Dőry Miklós hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt...

Nyugodjon békében!


Hirdetések